کارشناس مطالعات آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه ای اصفهان:

فرونشست در کمین برداشت بی رویه از آبخوان‌هاست

کارشناس مطالعات آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقه ای اصفهان عامل فرونشست در دشت های استان اصفهان را برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی خارج از توان آبخوان طی چهاردهه گذشته دانست و گفت: فرونشست در کمین برداشت بی رویه از آبخوان ها است.

محمد سیاری با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی که باعث تشدید افت سطح آب زیرزمینی و کسری حجم مخزن دشت ها شده است، اظهار کرد: شرکت آب منطقه ای اصفهان متولی اندازه گیری منابع آبهای سطحی و زیرزمینی استان اصفهان است؛ در حال حاضر در استان اصفهان ۳۵ محدوده مطالعاتی اعم از ۸ محدوده آزاد، ۱۷محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده ممنوعه بحرانی وجود دارد.

وی به هشت محدوده مطالعاتی آزاد را در مناطق انارک، نایین، خور، جندق، بیاضه، بختیاری، گاوخونی و چوپانان اشاره کرد و افزود: در استان اصفهان پدیده فرونشست زمین و درز و شکافهای منتج از این پدیده در ۱۰ محدوده ممنوعه بحرانی شامل دشت های مهیار شمالی، مهیارجنوبی، کاشان، گلپایگان، اصفهان- برخوار، اردستان، باد- خالدآباد، دامنه، مورچه خورت و نجف آباد مشاهده و بررسی شده است.

کارشناس مطالعات آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقه ای اصفهان، عامل فرونشست در دشت های استان اصفهان را برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی خارج از توان آبخوان طی چهاردهه گذشته دانست و گفت: افت ممتد سطح ایستابی منجر به کاهش فشار آب منفذی و افزایش تنش موثر و نهایتاً فرونشست و ایجاد ترک و شکاف در دشت ها شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل شرکت آب منطقه ای اصفهان، وی اظهار کرد: بیشترین میزان افت سطح آبهای زیرزمینی مربوط به دشت مهیار شمالی است که در یک دوره ۳۸ ساله ۹۷ .۴۶ متر افت داشته است؛ دشت دامنه هم در یک دوره ۳۶ ساله با ۳۹. ۳۷ متر افت همراه بوده است و پس از آن اصفهان-برخوار در بازه زمانی ۳۷ ساله با ۴۴. ۳۵ متر افت سطح آبهای زیرزمینی مواجه شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99040402980
  • خبرنگار :