سازمان ملل حملات به پرسنل بهداشت و درمان افغانستان را "تعمدی" خواند

سازمان ملل امروز (یکشنبه) گزارش ویژه‌ای را منتشر کرده و در آن نسبت به آنچه آن را "حملات تعمدی" به کارمندان و مراکز بخش بهداشت و درمان در افغانستان در دوران پاندمی کرونا می‌داند، ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هیئت کمک‌رسان سازمان ملل در افغانستان اعلام کرد، از ۱۱ مارس تا ۲۳ مه سال جاری میلادی ۱۲ مورد اقدام خشونت‌آمیز تعمدی را ثبت کرده است.

در این گزارش آمده است: هشت مورد از این حملات توسط شبه‌نظامیان طالبان صورت گرفته در حالی که سه مورد دیگر به نیروهای امنیتی افغان نسبت داده شده است. هولناک‌ترین حمله، حمله ماه گذشته به یک زایشگاه در یکی از بیمارستان‌های کابل بود که در جریان آن ۲۴ تن کشته شدند و این رویداد همچنان حل نشده باقی مانده است.

دبورا لیونز، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان و رئیس هیئت مذکور گفت: در زمانی که یک واکنش بشردوستانه فوری برای حفاظت از جان انسان‌ها در افغانستان لازم بود، طالبان و نیروهای امنیت ملی افغانستان اقدامات خشونت‌آمیز تعمدی را انجام دادند که عملیات بهداشتی و درمانی را متزلزل کرد. هیچ بهانه‌ای برای چنین اقداماتی وجود ندارد. امنیت و سلامت غیرنظامیان باید در اولویت باشد.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان ۲۸ هزار و ۸۳۳ مورد و تعداد تلفات ۵۸۱ مورد اعلام شده است. اگرچه سازمان‌های بین‌المللی امدادرسان که بر شیوع ویروس کرونا در این کشور نظارت دارند، می‌گویند که شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در افغانستان به خاطر عدم دسترسی و نبود ظرفیت‌های کافی برای انجام آزمایش‌های لازم بسیار بالاتر است.

به دنبال حمله اخیر به زایشگاه، پزشکان بدون مرز هفته گذشته تصمیم گرفتند تا به فعالیت‌های خود در کابل پایان دهند. این خیریه بین‌المللی بدون ارائه جزئیات اعلام کرد که دیگر برنامه‌های موجود خود در افغانستان را حفظ می‌کند.

این گزارش سازمان ملل تاکید دارد که اقدامات خشونت‌آمیز تعمدی علیه مراکز بهداشتی و درمانی از جمله بیمارستان‌ها و کارمندان مربوطه تحت قانون بین‌المللی بشردوستانه و قوانین مربوط به جنایات جنگی ممنوع است.

فیونا فرازر، رئیس بخش حقوق بشر هیئت کمک‌رسان سازمان ملل گفت: انجام حملات هدفمند به بخش بهداشت و درمان در دوران پاندمی کرونا، زمانی که منابع بهداشتی و درمانی افزایش یافته و برای غیرنظامیان از اهمیت بسزایی برخوردار است، کاملا سزاوار سرزنش و محکومیت است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۷:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99040100860
  • خبرنگار : 71477