به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی و پیشرونده است که منجر به ناتوانی فرد مبتلا میشود. در حال حاضر نمیتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد و درمانی نیز برای آن وجود ندارد. اخیرا "هایده پیامی" و چند محقق دانشگاه آلاباما در برمینگهام اظهار کردهاند پاتوژنهای فرصت طلب بسیاری در روده بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون حضور دارند.
در سال ۲۰۰۳ ،"هیکو براک"(Heiko Braak) اظهار کرده بود که موارد غیر ارثی بیماری پارکینسون ناشی از حضور یک عامل بیماری زا / پاتوژن در روده است. وی فرض کرد که این پاتوژن میتواند از سد مخاط روده عبور کرده و از طریق سیستم عصبی به مغز سرایت کند. اما تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه پاتوژن خاصی میتواند در بیماری پارکینسون نقشی داشته باشد، وجود نداشت.
اکنون دکتر هایده پیامی استاد عصب شناسی دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام و همکارانش برای اولین بار گزارش دادند که عوامل بیماری زا فرصتطلب، بیش از حد و به میزان قابل توجهی در روده افراد مبتلا به پارکینسون نسبت به افراد سالم وجود دارد.
پیامی گفت: سوال هیجان انگیز این است که آیا این عوامل بیماری زا همان عوامل بیماری زایی هستند که براک مطرح کرده بود و میتوانند در بیماری پارکینسون نقش داشته باشند یا اینکه این عوامل بیماری زا با بیماری پارکینسون مرتبط نیستند اما قادر به نفوذ به روده و رشد در آنجا هستند زیرا در بیماری پارکینسون پوشش روده به خطر میافتد. هویت این میکروارگانیسمها ما را قادر میسازند تا دریابیم که چگونه آنها در بیماری پارکینسون نقش دارند.
پیامی و همکارانش در دانشگاه آلاباما در برمینگهام، دانشگاه اموری، کالج پزشکی آلبانی و دانشگاه واشنگتن طی این مطالعه توانستند این میکروارگانیسمها را شناسایی کنند زیرا آنها بزرگترین مطالعه ارتباطی میکروبیوم افراد مبتلا به بیماری پارکینسون و افراد کنترلهای انجام شده را انجام دادند. پاتوژنهای فرصت طلب غالباً بیضرر هستند، اما اگر سیستم ایمنی بدن به خطر بیفتد یا در صورت نفوذ به بدن اگر در نقاط خاصی رشد کنند میتوانند باعث ایجاد عفونت شوند.
محققان طی این مطالعه با استفاده از یک خط لوله بیوانفورماتیک پیشرفته، مطالعه خودشان در سال ۲۰۱۷ را که در آن ۱۹۷ فرد که ۱۳۰ نفر از آنها کنترل شده بودند، مجددا تجزیه و تحلیل کردند. آنها همچنین به موازات اولین داده، یک مجموعه داده جدید و مستقل با ۳۲۳ مورد مبتلا به پارکینسون و ۱۸۴ فرد کنترل شده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این امر به آنها قدرت بررسی تکثیر این عوامل در داخل بدن و تشخیص سیگنالهای نادر و متداول را داد.
پیامی و همکارانش همچنین از تجزیه و تحلیل شبکه همبستگی عاری از فرضیه برای شناسایی جوامع میکروارگانیسمهای مشترک استفاده کردند. تجزیه و تحلیل شبکه ابزاری مهم و جدید در زیست شناسی است. با استفاده از تجزیه و تحلیل شبکه، پیامی و همکارانش سه خوشه چند میکروبی را کشف کردند و دریافتند که هر خوشه دارای ویژگیهای عملکردی متفاوتی است. اولین خوشه مربوط به عوامل بیماری زای فرصت طلب در بیماری پارکینسون بود که یک یافته جدید بود. دو خوشه دیگر تأییدکننده مطالعات قبلی بودند. در مقایسه با گروه کنترل شده، محققان در افراد مبتلا به این بیماری شاهد کاهش سطح خوشه میکروبی که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید میکنند، بودند. در خوشه سوم، افراد مبتلا به پارکینسون، دارای سطح بالایی از دو نوع میکروب که میکروبهای پروبیوتیکی متابولیسم کننده کربوهیدرات هستند، بودند.
پیامی در انتها گفت: دقت این مطالعه نشان داد که میکروبیومهای تغییر یافته روده در افراد مبتلا به پارکینسون با جنسیت، سن، بی.ام.آی، یبوست، ناراحتی دستگاه گوارش، جغرافیا و رژیم افراد مرتبط نبودند.
انتهای پیام