شناسایی 5 مسئله‌ی اصلی محله «بان‌برز» ایلام با همت دفتر تسهیل‌گری

نشست هم‌اندیشی دفتر تسهیل‌گری محله‌ی «بان‌بزر» با 12 نفر از معتمدان این منطقه برگزار شد.

در این نشست،  توضیحاتی در خصوص اقدامات ، ظرفیت‌سنجی مراجعات دفتر تسهیلگری به نهادها و ارگان‌ها برای مرتفع کردن مشکلات  ارائه شد و معتمدان نیز  مسائل و مشکلات محله ارائه و   5 مسئله اصلی محله  شناساسی  و برنامه‌ریزی های لازم  جهت رفع موانع مشکلات انجام شد.

دکتر " عهدیه طهماسبی" مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام ، پیش از این در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: هدف از تاسیس این دفاتر محقق کردن عدالت اجتماعی، ارتقای سطح زندگی، دانش شهروندی و رفع معضلات مناطق حاشیه‌ای و کم‌برخوردار  است که احتمال بروز آسیب‌ها ی اجتماعی در این مناطق  بسیار زیاد است.

وی تصریح کرد: این طرح ازموفق‌ترین طرح های  اجتماعی وزارت کشور است ، طرح دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی به همه ابعاد اجتماعی و نیازهای مناطق حاشیه نشین پرداخته و به همین دلیل موفق است، دفتر تسهیلگری و توسعه محلی علاوه بر مسائل روانشناسی و مددکاری به موضوعات اقتصادی، شهرسازی و حقوقی با رویکرد جمع‌آوری اطلاعات مهم می‌پردازد و نتیجه این اطلاعات به عنوان مدل برنامه‌ریزی برای اقدامات مهم شهری و مدیریت اجتماعی  در این مناطق مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

طهماسبی در خصوص چالش‌های حاشیه نشینی گفت: رویکردهای مختلف و متفاوتی در دنیا برای مواجهه با مشکلات مناطق کم‌برخوردار شهری، تجربه شده است که موثرین رویکرد و شیوه مواجهه با مسائل این مناطق، رویکرد تسهیلگری و توسعه محلی مبتنی بر مشارکت ساکنین است.

مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام تاکید کرد: دفاتر تسهیلگری باید مبتنی بر مشارکت ساکنان محل باشد، فلسفه و روح راه‌اندازی دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در واقع جلب مشارکت ساکنان محله است و اولین دستاورد ایجاد چنین رویکردی، ایجاد حس تعلق در ساکنان آن محل است. قبل از اینکه دغدغه این را داشته باشیم که در محله باید آب‌های سطحی و زباله جمع‌آوری شود و کالبد بهبود پیدا کند، باید ساکنان محله حس تعلق پیدا کنند،یکی از مهمترین وظایف تسهیلگری، ایجاد حس مطالبه‌گری ساکنان محل از مسئولان و کارگزاران است.

طهماسبی  گفت: ایجاد این دفاتر اقدام بسیار شایسته‌ای است که می‌تواند به بخش آسیب دیده جامعه کمک کند، امیدواریم بتوانیم زمینه ایجاد این امکان را برای مناطق دیگر نیز فراهم کنیم .

وی ادامه داد: ایجاد دفتر تسهیلگری و توسعه محلی سیاستی برای جلب مشارکت مردم و رفع مشکلات و مسایلی است که منجر به آسیب اجتماعی می‌شود و نیاز به هم افزایی وهمکاری کلیه دستگاههای اجرایی دراین زمینه داریم.

طهماسبی  خاطرنشان کرد: با راه اندازی دفاتر تسهیلگری، مشارکت همگانی را که در اصل نظام و قانون مندرج شده،میتوانیم محقق کنیم تا این احساس در همگان غلبه کند که می‌توانند نقشی مداخله گرانه و تصمیم ساز داشته باشند و با بحث و گفت وگو آنچه برای شهر و محله خود نیاز دارند بیان کنند تا از کالبدهای آسیب زننده، پیشگیری شودوفضایی امن توام با آسایش و آرامش برای شهروندان فراهم کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 99032515436
  • خبرنگار :