حمید شکری خانقاه ـ مدرس دانشگاه ـ در گفتوگویی با ایسنا درباره نحوه تعامل صدا و سیما با چهرههایش توضیح داد: اگر رسانهای مثل تلویزیون با افراد شاخصی که بزرگشان کرده و اعتباری که از فردوسیپورها، حیاتیها و حتی شهریاریها گرفته است، برخورد سلیقهای داشته باشد، آسیب شدیدی به جایگاه و محبوبیت صداوسیما میزند. کسانی هستند که صداوسیما را مرکز جناحبندیهای سیاسی خود کردهاند و این مسئله چند سالی میشود که بر سازمان حاکم شده است.
نویسنده کتاب «برنامهریزی راهبردی ارتباطی در روابط عمومی» با بیان اینکه شیوهی تعامل در تمام دنیا دارای ضوابط، آییننامه و شاخص است، عنوان کرد: مشکل ما این است که معیارها و شاخصههای مشخصی برای این تعامل نداریم. ستارهها و سرمایههای صداوسیما را خود رسانه تبدیل به چهره کرده است اما وقتی بزرگ و دارای جایگاهی میشوند به خاطر نبود معیارهای مشخص، رسانه در کنترل آنها دچار مشکل میشود.
هر کشوری قواعد و قوانینی دارد که هم رسانه باید رعایت کند و هم شخصی که در آن رسانه محبوبیت و جایگاهی به دست آورده است. نمیتوانیم بگوییم فقط صداوسیما باید این مسائل را رعایت کند اما برخورد سلیقهای داشتن با افراد صد درصد مذموم و ناپسند است.
او ادامه داد: ما باید شاخصههایی داشته باشیم تا همه بر اساس آنها رفتار کرده و کسی سلیقهای رفتار نکند. برکناری و برخورد جدی آخرین مرحلهی واکنش است. در همه مناسبات اداری وقتی فردی خطایی میکند اول تذکر داده میشود بعد شخص خاطی تنبیه میشود و اگر بر رفتار خارج از چهارچوبش اصرار بورزد آن وقت است که برکنار یا طرد می شود.
اتخاذ آخرین تصمیم در همان ابتدا و بدون دادن فرصت جبران نشانهی سوء مدیریت است.
شکری خانقاه در عین حال گفت: هرچند باید یادآور شد خیلی از افراد مشهور تلویزیونی یا سینمایی هم در مواقعی حرمتشکنی کردهاند و برخلاف افکار عمومی حرکت کردهاند.
این مدرس دانشگاه آسیبهای واکنشهای تند صداوسیما در برابر چهرهها را اینگونه عنوان کرد: در افکار عمومی این تفکر شکل میگیرد که ما برخوردهای سلیقهای داریم و ضابطهمند نیستیم و این موجب ناامیدی و افسردگی میشود.
او افزود: این واکنشها به جایگاه خود رسانه هم آسیب میزند. برای هر رسانه یکی از شاخصه های اعتبارسنجی میزان محبوبیت، مقبولیت و مطلوبیت آن رسانه نزد افکر عمومی است. این مسائل باعث میشود کم کم قدرت فرهنگسازی و جریانسازی از تلویزیون گرفته شده و مردم برای کسب اطلاعات سراغ رسانههای دیگری میروند.
انتهای پیام