موافقت شورای گفت‌وگو با ۷ پیشنهاد ارزی اتاق بازرگانی

مهلت رفع تعهد ارزی تمدید می‌شود

صبح امروز (سه‌شنبه) نودوپنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و اعضای شورا با هفت پیشنهاد ارزی اتاق بازرگانی موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور فرهاد دژپسند - وزیر امور اقتصادی و دارایی-، غلامحسین شافعی - رییس اتاق بازرگانی ایران - و دیگر اعضای شورای گفت‌وگو برگزار شد، ۹ پیشنهاد ارزی اتاق بازرگانی مطرح شد و نمایندگان دولت با هفت پیشنهاد آن موافقت کردند.

براساس اطلاعات ارائه شده از سوی حسین سلاح‌ورزی - نایب رییس اتاق بازرگانی ایران - پیشنهاد نخست ارزی این اتاق تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان از ۳۱ تیرماه به ۳۱ شهریورماه بود، که طبق اعلام اتاق بازرگانی با این موضوع موافقت شده است.

حل مشکل پایه‌های صادراتی، تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات، تامین ارز برای واردات از محل صادرات، اعمال سطح‌بندی کارت‌های بازرگانی جدید برای صادرات، اثبات اهلیت صادرکنندگان واقعی و بالابردن ارزش ارزهای صادراتی؛ دیگر پیشنهادهای اتاق بازرگانی بود که با موافقت شورای گفت‌وگو مواجه شد.

همچنین شورای گفت‌وگو تصویب دو بند پیشنهادی دیگر اتاق بازرگانی را به بررسی‌های بیشتر در جلسات بعدی موکول کرد.

یکی از این دو بند مربوط به ورود موقت کالاست که بانک مرکزی به دلیل تاکید بر لزوم اعلام منشأ ارز ورود موقت، روند آن را متوقف کرده است و به نظر می‌رسد فعلا این بانک با اجرای این سیاست موافق نیست و قرار شده در جلسات بعدی شورای گفت‌وگو در رابطه با آن تصمیم‌گیری شود.

دیگر بند پیشنهادی اتاق بازرگانی که اجرای آن به بررسی‌های آینده موکول شد، موضوع واردات بدون نیاز به انتقال ارز بود. این طرح نیز که پیش از این موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان توسعه تجارت را به همراه داشت، فعلا با مخالفت بانک مرکزی روبه‌رو شده و بناست اعضای شورای گفت‌وگو در جلسات بعدی نسبت به اجرای آن تصمیم‌گیری کنند.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرده بود زمان پایانی مهلت صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی خود از صادرات سال ۱۳۹۸، ۳۱ تیرماه امسال خواهد بود و در صورتی که صادرکنندگان قصد دارند از مشوق‌های صادراتی برخوردار شوند، باید تا این زمان ارز خود را بازگردانند.

محمد لاهوتی – رییس کنفدراسیون صادرات ایران – به ایسنا گفته بود که با توجه به مشکلات به وجود آمده در ایام شروع کرونا، صادرکنندگان از بانک مرکزی می‌خواهند که مهلت این رفع تعهد را تمدید کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99032012610
  • خبرنگار : 71474