مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی:

راه و شهرسازی باید در قبال تغییر کاربری ارتفاعات جنوبی پاسخگو باشد

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: سازمان محیط زیست در مورد مسأله کمربند جنوبی خلأ  قانونی دارد و نمی‌تواند جلوی سیستم ساخت و ساز را در آن قسمت بگیرد. خسارت‌هایی که به محیط زیست این قسمت وارد شده  باید مطالعه شود و در این زمینه هیچ مطالعه‌ای برای ما فرستاده نشده است. وزارت راه و شهرسازی باید در قبال تغییر کاربری پاسخگو باشد.

تورج همتی امروز، ۱۸خردادماه در نشست خبری هفته محیط زیست که در سالن کنفرانس اداره کل حافظت از محیطزیست خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شعار ملی و پیام جهانی محیط زیست امسال، جهش تولید و حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار ایران است. در مباحث جهانی، پاسداشت  تنوع زیستی محیطی مطرح شده است. در واقع دنیا به این نتیجه رسیده  که  برای داشتن زندگی سالم  باید تنوع زیستی خود را محافظت کند. 

در دو دهه اخیر سه برابر مساحت آفریقای جنوبی، فضای سبز  از دست داده‌ایم

وی افزود: طبق آمارهای جهانی، گزارش شده است که وضعیت کره زمین در شرایط خطرناکی است. در  دو دهه اخیر معادل سه برابر مساحت کشور آفریقای جنوبی، فضای سبز و زنده از دست داده‌ایم،؛ یعنی در حدود ۴۴۰ میلیون هکتار اراضی سبز و همچنین حدود یک میلیون گونه گیاهی و جانوری در معرض خطر هستند. اگر می‌خواهیم که محیط زیست سالم داشته باشیم باید برای آن برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم، خوشبختانه درحال حاضر نگاه مسئولان به محیط زیست بیشتر شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: مشهد شهر مدرنی است و از گذشته برای این شهر طرح جامعی تهیه شده است. همچنین برای کمربند جنوبی  از ۱۰ سال پیش  برنامه‌ریزی و طرح‌ جامع ایجاد شده بود. شورای ترافیک ؟؟؟؟تصمیم گرفته است که این کمربندی را ایجاد و معاون سازمان محیط زیست در زمان وقت خود این طرح را امضا کرده است. متاسفانه در گذشته در قوانین کشور مطالعات ارزیابی وجود نداشته است؛ یعنی قانون اجازه داده است تا این طرح بدون مطالعات قبلی اجرا شود. مطالعات در این زمینه به کندی پیش می‌رود و با اینکه ۸۰ درصد از این پروژه انجام شده،  هنوز مطالعاتی به دست ما نرسیده است. محیط زیست مسئول شهر نیست، وظیفه اصلی و قانونی ما  برای حدود ۳ میلیون کیلومتر در استان تعریف شده است. ما قانون داریم هر کس وارد پارک‌ ملی شود با او برخورد کنیم و وظیفه ما نگهداری منابع طبیعی برای نسل‌های آینده است.

محیط زیست نمی‌تواند جلوی ساخت‌وسازهای  ارتفاعات جنوبی را بگیرد

همتی ادامه داد: ارکان حاکمیت در استان تصمیم به انجام این پروژه را گرفته‌اند و اقدامات لازم  با حفظ کاربری انجام شده است. شهرداری نمی‌تواند دراین قسمت توسعه ساخت‌‍وساز انجام دهد، زیرا قانون از قبل تعیین شده است. ما امیدواریم مجموعه شهرداری برای کمربند جنوبی تصمیمات درست را لحاظ کند. سازمان محیط زیست در مورد مسأله کمربند جنونی خلأ  قانونی دارد و نمی‌تواند جلوی سیستم ساخت و ساز را در آن قسمت بگیرد. خسارت‌هایی که به محیط زیست این قسمت وارد شده  باید مطالعه شود و در این زمینه هیچ مطالعه‌ای برای ما فرستاده نشده است. وزارت راه و شهرسازی باید در قبال تغییر کاربری پاسخگو باشد.

حدود ۷۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی  در کشف رود با فاضلاب آبیاری می‌شود

وی با اشاره به اینکه کشف‌رود، روخانه‌ حفاظت شده تعریف می‌شود، بیان کرد: متاسفانه  این رودخانه کارکرد اکولوژیک خود را از دست داده و تبدیل به فاضلاب رود شده است. مسأله کشف رود نیازمند خرد جمعی است و مشکلات زیادی در این راه وجود دارد.  طبق حکم دادگاه قصد داشتیم جلوی موتورهایی که  فاضلاب را به کشاورزی منتقل می‌کنند، بگیریم که متاسفانه نتوانستیم با مردم آن قسمت درگیر شویم، زیرا اتفاقات بدی می‌افتاد. حدود ۷۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی  در این قسمت با فاضلاب آبیاری می‌شود.

وضعیت تصفیه‌خانه‌های ما متناسب با میزان فاضلاب نیست

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: برای کشف‌رود برنامه زیست محیطی تهیه و برای تامین نیاز آبی آن مطالعاتی در حال انجام است که بعد از تکمیل شدن در اختیار شهرداری خواهیم گذاشت. وضعیت تصفیه‌خانه‌های ما متناسب با میزان فاضلاب نیست و در این زمینه شهرداری باید مشکلات خود را حل نماید. همچنین شهرک تخصصی برای قالیشویی‌ها در نظر گرفته شده است تا فاضلاب خود را در کشف‌رود تخلیه نکنند. بیش از ۴۰۰ واحد آبکاری در مشهد جمع خواهند شد، تا فاضلاب خود را داخل کشف رود نریزند. .  همچنین تمام کارخانه‌ها  باید به سیستم فیلترراسیون مجهز شوند و ۶ ماه تا یک‌سال به آن‌ها فرصت داده‌ایم.

مشهد بهترین شهر در مدیریت پسماند عفونی در کشور است

وی بیان کرد: حدود ۳۵ بیمارستان درشهرستان‌ها  و ۳۴ بیمارستان در شهر مشهد وجود دارد. حدود ۶ .۲ تن پسماند عفونی در واحدها و بخش‌های خصوصی،  مطب‌ها، درمانگاه‌ها، کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها  و ۸ تن دیگر مربوط به بیمارستان‌ها است که این پسماندها را  تولید می‌کنند. در دوران شیوع بیماری کرونا حدود ۱۴۱ مورد بازدید از این مکان‌ها داشته‌ایم که  ۲۷ مورد اخطاریه صادر شده که پیگیری و رفع شد . مشهد بهترین شهر در مدیریت پسماند عفونی درکشور است و از لحاظ تجهیزات در این زمینه در  بهترین مقطع هستیم. برای پسماندهای عفونی سازمان محیط زیست و دانشگاه علوم‌پزشکی نظارت کامل دارد و با شرایط خاصی این پسماندها دفن می‌شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99031810997
  • خبرنگار :