سرای نوآوری انار در دانشگاه آزاد ساوه راه‌اندازی شد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه از راه اندازی سرای نوآوری انار در این دانشگاه خبر داد.

دکتر احسان ساده در گفت‌وگو با ایسنا، به پتانسیل و برند شهری شهرستان ساوه به عنوان قطب کشاورزی استان و کشور اشاره کرد و افزود: انار ساوه شهرت بین‌المللی دارد و این منطقه در حوزه تولید انار جزو نقاط پیشرو و سرآمد به شمار می‌رود، از این رو انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی توسط جوامع دانشگاهی برای تولید انار با کیفیت و مقابله با آفات آن ضرورت دو چندان دارد.

وی با تاکید بر تولید گونه‌های شناسنامه دار انار در قطب تولید این محصول در شهرستان ساوه، اظهار کرد: از آنجاکه براساس تحقیقات کشاورزی صورت گرفته، یاقوت سرخ ساوه دارای گونه‌های مختلفی است و تاکنون ۱۵ گونه از ارقام و گونه‌های مختلف انار در این شهرستان شناسایی شده است، لذا خالص سازی نژاد و تولید نهال های شناسنامه دار برای کشت ارقام مختلف این میوه بهشتی در قطب تولید انار جهان نقش مهمی در افزایش کیفیت و تنوع محصول دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ساوه تصریح کرد: فعالیت سرای نوآوری انار دانشگاه آزاد واحد ساوه با اخذ مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان‌های مرتبط نظیر جهادکشاورزی و ... با هدف تقویت کیفیت و تنوع در تولید انار با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی صورت می‌گیرد.

وی به انعقاد تفاهم نامه‌هایی با شرکت‌های صنعتی و تولیدی برای ارائه محصولاتی با فناوری پیشرفته اشاره کرد و افزود: چنانچه برنامه تولید محصولات با فناوری پیشرفته با انجام کار تحقیقاتی محقق شود از ظرفیت شرکت‌های تولیدی برای تجاری سازی و تولید انبوه آن بهره‌برداری خواهیم کرد.

دکتر ساده افزود: سرای نوآوری به دنبال تقویت گونه‌های مختلف انار در راستای ایجاد تنوع در طعم، اندازه، حجم و شکل ظاهری انار است و هیچ مداخله‌ای در تغییر ارقام این محصول نخواهد داشت.

وی به غیر فعال شدن مرکز تحقیقات انار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نیز اشاره کرد و افزود: با آغاز فعالیت سرای نوآوری انار در آینده نزدیک، جهشی در آغاز فعالیت و ازسرگیری مرکز تحقیقات انار واحد ساوه صورت خواهد گرفت.

به گفته این مسئول در دانشگاه آزاد ساوه تقاوت فعالیت سرای نوآوری با مرکز تحقیقات انار در حوزه تجاری سازی است چرا که سرای نوآوری به دنبال تقویت کیفی سازی تولید و رساندن آن به بازار است. حتی برای مشارکت در تولید نیز برنامه خاصی تدوین شده است، در حالی که مرکز تحقیقات صرفا به دنبال کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه انار بود.

وی تصریح کرد: سرای نوآوری در مفهوم بازارگونه بدین معناست که این محصول در محیط دانشگاه تولید و به تجاری‌سازی و فروش دست یابد و دانشگاه آزاد می‌تواند با جذب سرمایه‌گذار بخشی خصوصی در حوزه تولید محصول مشارکت داشته باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99031307646
  • خبرنگار : 50212