کاهش کمک‌های سازمان ملل به یمن همزمان با شیوع کرونا

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد چندین سازمان امدادرسان خواستار دریافت کمک‌ مالی فوری به منظور تداوم عملیات‌هایشان در کشور جنگ زده یمن شده و توقف یا کاستن از حجم برخی برنامه‌های خود در یمن تحت فشارهای مالی همزمان با تداوم شیوع کروناویروس در این کشور را اعلام کرده‌اند.

 به گزارش ایسنا، حدود ۷۵ درصد برنامه‌های سازمان ملل در یمن تاکنون تعطیل شده و یا از حجم عملیات‌های خود در این کشور کاسته‌اند. برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل نیز مجبور شده جیره‌های غذای خود برای یمنی‌ها را به نصف کاهش دهد و در ۱۸۹ تا از ۳۶۹ بیمارستان سراسر یمن خدمات بهداشتی تحت پوشش سازمان ملل کاهش یافته‌اند.

لیز گراند، هماهنگ کننده سازمان ملل برای یمن به آسوشیتدپرس گفت: این تقریباً غیرممکن است که در چشمان اعضای یک خانواده نگاه کرده و بگوییم متاسفیم ما مجبور هستیم نیمی از غذایی را که شما برای زنده ماندن نیاز دارید، حذف کنیم.

کاهش اعتبارات اختصاص یافته به برنامه‌های امدادرسانی در یمن در نتیجه چندین فاکتور رخ داده‌اند. آمریکا به عنوان یکی از حامیان  مالی این برنامه‌ها اوایل سال جاری میلادی کمک‌هایش در قبال یمن را کاهش داد.

قرار است فردا سه شنبه کنفرانس سازمان ملل در خصوص کمک به یمن برگزار شود و در این کنفرانس برای جذب ۲.۴۱ میلیارد دلار به منظور پوشش امور و فعالیت‌های اساسی در این کشور از ژوئن تا دسامبر تلاش خواهد شد.

کنفرانس فردا برای نخستین بار با میزبانی مشترک عربستان سعودی، کشوری که در سال ۲۰۱۵ کمپین تجاوز و بمباران علیه یمن را آغاز کرد برگزار می‌شود.

منتقدان از بابت قائل شدن این نقش برای عربستان به منظور جلب حمایت‌های انسانی برای یمن در حالیکه همچنان به تجاوز و جنگش علیه این کشور ادامه داده و باعث به وجود آمدن بدترین بحران انسانی جهان شده تاخته‌اند. میساء شجاع الدین، پژوهشگر امور یمن و کارشناس مرکز مطالعات راهبردی صنعا می‌گوید: عربستان تلاش می‌کند وجهه بین المللی خود را با تغییر دادن گفتمانش ترمیم سازد.

او اظهار کرد: عربستان همواره تلاش می‌کرده تا روایتش از جنگ در یمن را تغییر داده و خودش را به عنوان حامی به اصطلاح "دولت مشروع" یمن ارائه کند نه بخشی از جنگ در این کشور. اخیرا محمد الجابر، سفیر عربستان در یمن مدعی شد این کشور نیم میلیارد دلار را در طی سال جاری میلادی به حمایت از برنامه‌های سازمان ملل در یمن از جمله مبلغ ۲۵ میلیون دلار برای پاسخ دادن به شیوع کرونا ویروس اختصاص خواهد داد. خود سازمان ملل در خصوص مساله فساد و دست بردن در کمک‌هایی که این سازمان به یمن اختصاص می‌داده تحقیق کرده است.

از جمله برنامه‌های کمکی کاهش یافته در قبال یمن، حمایت مالی از هزاران تن از کارکنان بهداشت و درمان در یمن است که حدود سه سال است حقوقی از دولت دریافت نکرده‌اند.

گراند تصریح کرد: حدود یک هفته قبل از گزارش شدن نخستین مورد ابتلا به کروناویروس در یمن، آژانس‌های امدادرسان در این کشور مجبور به متوقف ساختن پرداخت پول به کارمندان حوزه بهداشت و درمان شدند. این کارمندان نیز بدون حقوق نخواهند توانست خدمات بهداشت و درمان را برای بیماران همزمان با تداوم شیوع کروناویروس ارائه دهند.

سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ میزان ۳.۶ میلیارد دلار کمک‌های اعطایی را برای کمپینش در یمن دریافت کرد هرچند که این میزان کمتر از هدف تعیین شده یعنی ۴.۲ میلیارد دلار بود. این سازمان برای سال ۲۰۲۰ تاکنون تنها ۱۵ درصد از مبلغ مورد نیازش یعنی سه و نیم میلیارد دلار کمک را دریافت کرده است. در همین حال آژانس های امدادرسان نگران هستند کشورهای کمک کننده به یمن با توجه به تبعات اقتصادی شیوع کرونا ویروس در جهان کمک‌های کمتری را اختصاص دهند. با این حال آنها هشدار می‌دهند که بحران در یمن به عنوان بدترین بحران انسانی جهان حتی می‌تواند بدتر از این هم شود.


 انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99031207142
  • خبرنگار : 71415