به گزارش ایسنا، محمد حقیقی، رییس مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند و مجری این گرنت پژوهشی تولید پسابهای آلوده از سوی صنایع را از دغدغههای کشور دانست و گفت: به منظور رفع این چالش در دانشگاه صنعتی سهند تبریز با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران روش نوینی برای رفع این چالش عرضه کردیم.
وی با بیان اینکه در این طرح از نانو فتوکاتالیستها برای تصفیه پساب صنایع استفاده کردیم، اظهار کرد: تولید آنها در دنیا در حال صنعتی شدن و درحال گذراندن پایان مراحل صنعتی است. ما با انجام این گرنت پژوهشی به دانش فنی تولید این نانو فتوکاتالیستها برای تصفیه آبهای آلوده رنگی و دارویی دست یافتیم.
به گفته مجری طرح، نانو فتو کاتالیستها مواد نوین نانویی برای حذف آلایندهها با استفاده از نور خورشید (نور مرئی) هستند.
حقیقی ادامه داد: در این روش از یک نانوکاتالیست استفاده میشود که با جذب نور خورشید فرآیند تصفیه را انجام میدهد. اکنون دانش فنی تولید این مواد در کشور وجود دارد و پس از ثبت اختراع بینالمللی آن وارد مرحله تولید صنعتی میشویم.
بر اساس اعلام معاونت علمی، رییس مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند همچنین گفت: چاپ ۱۲ مقاله تحقیقاتی به صورت بینالمللی و ۹ ثبت اختراع داخلی در حوزه نانوفتوکاتالیستها و تصفیه آب از دستاوردهای این گرنت پژوهشی است.
انتهای پیام