به گزارش ایسنا، این انجمن در این نامه بر ضرورت پیگرد قضایی مجرمان تروریستی تاکید کرد.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
جناب اقای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد
تبریک جنابعالی به مناسبت بازداشت آقای کابوگو مجرم جنایت نسل کشی در رواندا برای فعالان و دوستان حقوق بشر بسیار الهام بخش بود. همچنین نویدتان مبنی بر اینکه این بازداشت پیام قدرتمندی است به تمامی مجرمان که فرار از عدالت ممکن نبوده هرچند که یک ربع قرن از آن نیز بگذرد، جان تازه ای بر پیکر بی رمق عدالت جهانی بخشید.
اشاره جنابعالی بر ضرورت پایان بخشی به بی کیفری به عنوان پیش زمینه ای در جهت تثبیت صلح، امنیت و عدالت در جهان بسیار حائز اهمیت می باشد که تحقق این ضرورت مغفول مانده می تواند تا حدود زیادی از تکرار جرایم جلوگیری نماید.
تاکید جنابعالی بر اینکه چنین اقدامی پیغام قاطعی است بر پایان یافتن دوره بی کیفری جرایم علیه بشریت و راهی است به سوی احقاق حقوق این گونه از جرایم و از آن جمله جرایم تروریستی، مرهمی خواهد بود بر داغ انبوه دل شکستگان و بازماندگان فجایع در جهان بویژه در آسیا که صبح روشن بخشی حقیقت بر ظلمت فریبکاری زر و زور و تزویر نزدیک است.
لازم به یادآوری است که هزاران بازمانده فجایع تروریستی در ایران نیز منتظر اخباری مشابه در خصوص مجرمان، آمران و سیاستگزاران پشت پرده فجایع تروریستی در ایران هستند. مرور یک نمونه از صدها مورد از حوادث تروریستی در ایران مشکلات برزخ بی کیفری را بیشتر روشن خواهد نمود که ماجرای آقای محمدرضا کلاهی صمدی متهم فاجعه هفتم تیر 1360 تهران یک نمونه از آنها است.
این مجرم تروریستی پس از جنایت هفتم تیر 1360 تهران به عراق و سپس آلمان و هلند متواری شده و با هویت جعلی، علی معتمد، تحت حمایت قانون پناهندگی، تا چند سال پیش در شهر المیره هلند زندگی می کرده و سپس به طرز مشکوکی به قتل می رسد و با همین هویت جعلی علی معتمد و آن هم با پسوند شهید در قبرستان شهر المیره هلند مدفون شده است. مرور دقیق پروسه این جنایتکار در فرار از عدالت تا حدود زیادی می تواند عواقب بی کیفری را در جهان روشن نماید. و مشخص کندکه چگونه سازمان تروریسم پس از مردن مجرم نیز از روشن شدن حقایق جلوگیری می نماید و همچنان در پی فریب افکار عمومی تلاش می نماید.
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم معتقد است یکی از مبانی اساسی گسترش تروریسم و جنایت در جهان بی کیفری بوده و ضمن تشکر از مواضع دقیق و کارشناسانه جنابعالی درخواست داریم، نهاد و یا گزارشگری در سازمان ملل ایجاد گردد تا با پیگیری مناسب، تعقیب مجرمان به صورت عملی سازوکار مناسبی پیدا نماید و آثار بازدارندگی آن را در جهان شاهد باشیم.
انتهای پیام