بنا بر گزارش روابط عمومی اداره حفاظت محیط زیست استان مرکزی، رضا میرزایی بیان کرد: مهاجرت بهاره پرندگان آبزی و کنارآبزی از فروردین ماه به استان آغاز شده و برخی از گونههای این پرندگان نیز در جزایر تالاب تخمگذاری کردهاند.
وی گفت: این تالاب دارای ویژگیهای بومشناسی خاصی است و سالانه بیش از 100 هزار قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی را در فصل کوچ، پذیراست که از این تعداد حدود پنج هزار قطعه پرنده با توجه به شرایط مناسب موجود، زادآوری میکنند. که این امرموجب ایجاد تنوع زیستی و چشماندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی میشود.
میرزائی با بیان اینکه 80 تا 70 درصد حجم پهنه آبی 12 هزار هکتاری تالاب از آب پوشیده شده است که شامل دریاچه با سه جزیره در وسط، قسمت کویری و دشتهای اطراف است، افزود: پرستو دریایی، کاکایی ارمنی، کاکایی صورتی، چوب پا، آووست، خروس کولی از جمله پرندگانی هستند که در این جزایر و حاشیه تالاب تخمگذاری و جوجهآوری میکنند.
وی اظهار کرد: وجود امنیت در جزایر باقی مانده و توجه ویژه دوستداران محیط زیست استان به حفظ تالاب منجر به ایجاد زیستگاههای مناسب جهت زادآوری این پرندگان شده و حفظ این جزایر نویدبخش این تخمگذاری در سنوات آتی خواهد بود.
میرزایی تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب، افزایش نیروهای حفاظتی در سطح تالاب، ایجاد پاسگاههای محیطبانی، افزایش گشت، کنترل و نظارت و ارتقای آموزشهای زیستمحیطی در خصوص ارزشهای تالاب برای جوامع محلی را از دیگر اقدامات برای حفاظت تالاب میقان برشمرد.
انتهای