محمدقاصد اشرفی در گفتوگویی با ایسنا درباره باز شدن سینماها در شهرهایی که از نظر آمار مبتلایان به کرونا در وضعیت سفید قرار دارند، بیان کرد: به نظر من وقتی میتوان یک شهر را سفید اعلام کرد که تمام مردم آن شهر کنترل شده باشند ولی آیا با توجه به خانوادههایی که در هیج مرکزی بررسی نشدهاند میتوان با قطعیت گفت یک شهر سفید است یا خیر؟ به همین دلیل معتقدم اگر محل کسب در همه شهرها باز شود خیلی بهتر و دقیقتر میتوان آمار به دست آورد.
او افزود: وقتی گفته میشود یکی دو سال ممکن است این شرایط کرونایی ادامه داشته باشد، به این معنی است که باید خودمان را با آن وفق دهیم و محیط را برای زندگی و کار در چنین شرایطی فراهم کنیم. به نظرم باید همه سینماها باز شوند و در ورودی سینماها کنترل صورت گیرد که آن وقت آمار دقیقتری هم میتوان در اختیار قرار داد.
وی درباره برخی نظرسنجیهایی که برای بازگشایی سینماها انجام شده است هم گفت: شاید خیلی از این افراد شرکت کننده آشنایی خوبی با سینما نداشته باشند و موقعیت سینما را خوب تشخیص ندهند، به همین دلیل فکر میکنم وقتی محل کسب ما باز شود بهتر میتوان درباره به نتیجه رسید و با فراهم کردن شرایط از مخاطبان دعوت به سینما رفتن کرد.
به گزارش ایسنا، پس از آنکه بازگشایی سینماها در عید فطر منتفی اعلام شد، هفته گذشته نامهای از سوی انجمن سینماداران نتشر شد که خواستار بازگشایی سینماها بودند و به نظر میرسد این اطلاعیه جدید سازمان سینمایی برای بلامانع بودن فعالیت سینماها در شهرهای سفید بیتاثیر از این درخواست نباشد. البته اطلاعات و فهرست رسمی از نام شهرهای سفید موجود نیست و پیگیری از بخشهای مربوط نشان میدهد که براساس همان تصمیم چند ماه قبل ستاد ملی مبارزه با کرونا برای اعلام نکردن آمار جداگانه شهرها، به طور رسمی فهرستی منتشر نمیشود و هر استان به تفکیک شهرهای سفید خود را اعلام میکند. با این حال برخی آمار غیررسمی حاکی از این است که بیشتر شهرهای سفید، شهرهای کوچکی در استانهای مختلف کشور هستند که خیلی از آنها ممکن است حتی یک سینما هم نداشته باشند.
اما با فرض اینکه تمام شهرهای سفید هم سینما داشته باشند، سوال مهم این است که کدام فیلمها قرار است در این سینماها اکران شوند؟ آن هم وقتی شورای صنفی نمایش بلاتکلیف است و نه تنها جلسهای برای مشخص کردن فیلمها داشته بلکه ممکن است انتخابان قبلی هم ملغی شود.
انتهای پیام