محمدباقر سیلواری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عملیات بیت المقدس، آزادسازی خرمشهر در پی آن و نقش همدانیها در این عملیات اظهار کرد: کمیته امداد، ارتش، سپاه، جهادسازندگی و بسیج همگی از دست اندرکاران عملیات بیت المقدس بودند و حدود ۱۰۰ همدانی نیز از سپاه و بسیج در دو گردان «مسلم بن عقیل» به فرماندهی شهید حبیب مظاهری و «مالک اشتر» به فرماندهی محمد شهبازی حضور داشتند. در این عملیات ۵۷ نفر از رزمندگان همدان شهید شدند و تقریباً شش نفر مانند آقایان شانه ای و ایمانی به اسارت درآمدند.
وی درباره نقش محوری نیروهای همدان در عملیات بیت المقدس بیان کرد: استان همدان و پاسداران و رزمندگان این شهر در عملیات بیت المقدس و لشگر محمدرسول الله(ص) نقش مهمی ایفا کردند، رکن اساسی یک یگان برای ورود به عملیات اطلاعات است، در این عملیات شهید شهبازی جانشین لشگر ۲۷ محمدرسول الله(ص) بود و با حفظ سمت، مسئولیت اطلاعات و شناسایی عملیات در این لشگر را نیز بر عهده داشت، شهید سردار همدانی مسئول محور و عملیات، شهید نیکومنظر مسئول بخش تدارکات و پشتیبانی و شهید شکری موحد مسئول بهداری لشگر بودند.
جانشین فرمانده گردان مسلم بن عقیل در دوران دفاع مقدس افزود: شهید شهبازی و شهید همدانی از اذان مغرب تا اذان صبح در حال جمع آوری اطلاعات بودند و این اطلاعات را به شهید باقری، مسئول اطلاعات قرارگاه تحویل می دادند. شهیدان کشوری، عیوضی و ترکمان نیز به همراه چند نفر دیگر نیروهای همدان بودند که وظیفه شناسایی عملیات را بر عهده داشتند.
این آزاده دفاع مقدس در رابطه با نقش گردان مسلم در آزادسازی خرمشهر نیز بیان کرد: قویترین لشگر حاضر در آزادسازی خرمشهر، لشگر ۲۷ محمد رسولالله(ص) و قویترین گردان نیز گردان مسلم بن عقیل(ع) بود که بیاغراق نیروهای همدان در آن نقش مهمی ایفا کردهاند. در مرحله اول عملیات بیت المقدس، گردان تانک عین القاص ارتش عراق با حدود ۱۰۰ تانک، هدف گردان ما در عملیات بود، در مرحله دوم ایستگاه گرمدشت و در مرحله سوم نهر خین اهداف ما بودند، در مرحله چهارم و هنگام ورود به شهر از سمت شلمچه نیز باز اهداف سخت بر عهده گردان مسلم بود.
وی درباره وضعیت نیروهای ایرانی در شب عملیات گفت: بر خلاف باور عموم و گفتار رسانه ها نیروهای عراقی به یکباره عقب نشینی نکردند و خرمشهر با یک «الله اکبر» آزاد نشد، ارتش عراق تا آخرین فشنگ خود مقاومت کرد، آنها تلاش می کردند خرمشهر را با چنگ و دندان حفظ کنند. حتی صدام گفته بود اگر خرمشهر را بگیرند کلید بغداد را به آنها خواهد داد، از طرفی ما هم از نظر تجهیزات و امکانات اصلاً با عراقی ها قابل مقایسه نبودیم، رزمنده های ما در شرایطی که حتی یک کوله پشتی نداشتیم، می جنگیدند. ما با وجود اینکه تعدادی از نیروهای خود را از دست داده بودیم، سه مرحله از عملیات را با موفقیت پشت سر گذاشته بودیم به طوری که اعتقاد، انگیزه، روحیه، ایثار و یک شور و شوق عجیبی میان رزمندگان بود و ما با اعتقادات خود می جنگیدیم، اعتقاد به آزادی سرزمین و پس گرفتن خرمشهر.
سیلواری در ادامه به نقل از حاج احمد متوسلیان در شب قبل از عملیات گفت: «شما می روید که تاریخ را بسازید، بجنگید و به نسل آینده این پیام را بدهید که ما سربازان امام خمینی طوری جنگیدیم که به دشمنان ثابت کنیم ایران جایی برای اشغال نیست. هر که بخواهد به خاک ما تجاوز کند سزایش به هلاکت رسیدن است، نسل آینده باید بداند که تاریخ را شما ساخته و خرمشهر را آزاد کرده اید.»
رزمنده دفاع مقدس و هم رزم شهید محمود شهبازی در پایان خاطرنشان کرد: به نسل جوان باید گفته شود خون های زیادی ریخته شد و بهترین فرزندان ایران شهید شدند تا خرمشهر آزاد شود و این وظیفه رسانه ها است که پیام این خون ها را به نسل جوان منتقل کنند.
انتهای پیام