به گزارش ایسنا به نقل از فاکس بیزینس، به نظر می رسد پیامدهای ویروس کرونا بر روی اقتصاد جهانی تنها محدود به ماه های پیش رو نخواهد بود و در سناریوهای بدبینانه تر، رکود اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس می تواند تا سال ها همراه کشورها باشد.
مرکز مطالعات ریسک دانشگاه آکسفورد با مدل سنجی سناریوهای مختلف دریافته است در نتیجه شیوع کرونا و بسته به شرایط مختلف، اقتصاد جهانی طی پنج سال آینده بین ۳.۲ تا ۸۲ تریلیون دلار خسارت متحمل شد. برای درک بزرگی این مبلغ کافی است بدانید مجموع تولید ناخالص داخلی پنج کشور بزرگ جهان در سال ۲۰۱۹ حدود ۷۰ تریلیون دلار بوده است!
به گفته این مرکز، در محتمل ترین سناریو اقتصاد جهانی تا پنج سال آینده ۲۶.۸ تریلیون دلار ( معادل ۵.۳ دصرد کل تولید ناخالص داخلی جهان در بازه زمانی فوق) خسارت خواهد دید.
آمریکا یکی از بزرگ ترین قربانیان شیوع این ویروس از نظر اقتصادی خواهد بود تا جایی که اقتصاد این کشور در سناریو خوش بینانه ۵۵۰ میلیارد دلار و در سناریو بدبینانه ۱۹.۹ تریلیون دلار خسارت خواهد دید.
اندرو کوبورن، مسئول ارشد تحقیقات این مرکز گفت: محاسبات جدید ریسک محور از تاثیر کرونا روی تولید ناخالص داخلی کشورها نشان می دهد که کرونا را باید دست کم در میان مدت یک تهدید جدی به حساب آورد. تنها در آمریکا بیشتر از یک ماه است که فعالیت های اقتصادی شدیدا تحت تاثیر شیوع این ویروس قرار گرفته اند و ما با احتمال سقوط ۳۸ درصدی بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم سال مواجهیم.
مرکز کنترل بودجه آمریکا نیز در هشداری نوشته است: کاهش شدید سطح فعالیت های اقتصادی و بر هم خوردن تعادل در بازار کار احتمالا دارای عواقب وخیم زیادی هم در کوتاه مدت و هم احتمالا در بلندمدت خواهد بود. شیوع کرونا باعث تغییرات زیادی در رفتار مصرف کنندگان، شاغلین و بنگاه های اقتصادی شده است.
انتهای پیام