محصولات تراریخته بخریم، یا نه؟

این روزها واژه تراریخته روی برخی محصولات غذایی خودنمایی می‌کند و پرسش‌های زیادی را در مورد خریدن یا نخریدن این نوع محصولات برای خانواده‌ها در پی داشته است.

دکتر محمود خرمی‌وفا مدیر گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: واقعیت این است که با وجود تحقیقات زیادی که تاکنون در زمینه مصرف محصولات تراریخته انجام شده، اما هنوز نمی‌توان در خصوص اینکه آیا می توان محصولات تراریخته را با خیال راحت مصرف کرد، یا نه با قطعیت اظهارنظر کرد.

وی تاکید کرد: هنوز هیچ تحقیق علمی پاسخ قاطعی به این پرسش ها نداده، لذا درست نمی دانیم که مصرف این نوع محصولات آسیبی را متوجه سلامت افراد خواهد کرد، یا نه.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اختلاف قیمت محصولات تراریخته در مقایسه با سایر محصولات، گفت: پایین بودن قیمت این نوع محصولات سبب شده تا کارخانه های فرآوری به ویژه فرآوری روغن اقبال بیشتری برای خرید و فرآوری محصولات تراریخته داشته باشند، چون در این صورت قیمت تمام شده محصول پایین‌تر بوده و قطعا بازار فروش بیشتری هم خواهد داشت.

وی در پاسخ به اینکه چرا عنوان محصول تراریخته را بیشتر روی روغن های خوراکی می‌بینیم، گفت: شاید این موضوع به این دلیل است که بیشترین کار برای تولید محصولات تراریخته روی محصولاتی مثل ذرت، سویا، کلزا(کانولا) و ... صورت گرفته است.

خرمی وفا در ادامه با اشاره به ملزم بودن تولیدکنندگان به ذکر عنوان تراریخته روی محصولات تولیدی خود، گفت: یکی از حقوق مصرف کنندگان این است که از تراریخته بودن یا نبودن محصولی که قرار است خریداری کنند مطلع باشند، لذا تولیدکنندگان موظف به درج عنوان تراریخته هستند.

خرمی وفا در ادامه با انتقاد از درج عنوان "غیرتراریخته" روی برخی محصولات، گفت: درج این عنوان به هیچ عنوان علمی نیست و تنها برای جلب مشتری بیشتر است.


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99022819772
  • خبرنگار : 50180