رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

برداشت گندم در آذربایجان‌شرقی یک ماه بعد شروع می‌شود

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که برداشت گندم استان تقریبا بعد از یک ماه در مزارع شهرستان خداآفرین شروع می‌شود، گفت: امسال با توجه به شرایط کرونایی و تحریم‌ها، خرید گندم فقط توسط شرکت غله انجام شده و خرید و فروش گندم خارج از شبکه‌های رسمی و تعیین شده قاچاق محسوب می‌شود.

اکبر فتحی در جلسه کمیته گیاهپزشکی استان، اظهار کرد: علاوه بر بیماری‌ها، علف‌های هرز، آفات، سن گندم و نوع بذر نیز در کاهش عملکرد گندم در واحد سطح تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در آذربایجان شرقی، توانایی لازم در مراکز تحقیقاتی، اجرایی و بخش خصوصی جهت مبارزه و پیشگیری از آفات و بیماریهای مزارع گندم وجود دارد و اگر هم افزایی مطلوب و قابل قبول بین این مراکز تقویت شود موجب افزایش عملکرد گندم در واحد سطح در اراضی زراعی استان خواهد بود.

وی با اشاره به این موضوع که دو میلیون و 800 هزار هکتار اراضی زیرکشت گندم دیم در کشور وجود دارد و از این میزان دو میلیون و 600 هزار هکتار با ارقام حساس کاشت می‌شود، اظهار کرد: مسائل و مشکلات مربوط به کشت ارقام حساس گندم باید در ستادهای مربوطه طرح و راهکارهای عملی و علمی مناسب در راستای حل و فصل این معضلات به‌کار گرفته شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ادامه با بیان این‌که هیچ یک از ارقام گندم به طور مطلق در برابر بیماری‌ها و شرایط نامساعد آب و هوایی مقاوم نیستند و بعد از یک دوره مقاومت خود را از دست می‌دهند، تشریح کرد: مقاومت ارقام مختلف طی چند سال کاهش می‌یابد و ارقام مقاومت کمتری در برابر بیماری‌ها از خود نشان می‌دهند، از این‌رو مدیریت حفظ نباتات، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی باید تمامی برنامه‌های خود را در قالب حفظ نباتات تنظیم کنند.

وی در ادامه با اشاره به ویدئو کنفرانس مقام معظم رهبری با هفت واحد تولیدی کشور و تاکید ایشان بر حساسیت کاشت گندم به عنوان محصول استراتژیک، ادامه داد: موضوع گندم مربوط به یک ارگان و سازمان خاص نیست، رهبرمعظم انقلاب در این ویدئو کنفرانس به مسئله گندم ورود کرده و اهمیت کاشت گندم در تامین امنیت غذایی کشور را مورد تاکید قرار دادند.

وی‌ با بیان این‌که مزارع گندم در سطح استان باید به‌طور مرتب پایش و رصد شود، گفت: وقتی کارشناسی وارد یک مزرعه می‌شود، باید با نگاه ویژه مزرعه را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد. رصد و پایش مزارع گندم در شهرستان‌ها باید توسط کارشناسان پهنه، همکاران شاغل در گیاهپزشکی و همکارانی که در مراکز غیردولتی فعالیت می‌کنند در اولویت قرار گیرد.

فتحی اظهار کرد: ارائه دستورالعمل‌های متناسب با استان‌ها و شرایط آب و هوایی، در راستای مبارزه و پیشگیری از آفات و بیماریهای مزارع گندم ضروری است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی با اشاره به مزیت خوب ادغام محلول پاشی و پیشگیری از آفات و بیماری‌ها در مزارع، گفت: استفاده از پتانسیل و ظرفیت پهپادها و ماشین آلات کشاورزی منجمله تراکتور در مزارع بزرگ و مدرن، می‌تواند نقش بسزایی در این راستا داشته باشد.

وی در بخش پایانی سخنان خود بر تغییر و اصلاح تشکیلاتی سازمان حفظ نباتات کشور به عنوان پایه و رکن اصلی در باغبانی و زراعت جهت معرفی ارقام جدید و مقاوم در برابر آفات و بیماری‌ها تاکید کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99022316460
  • خبرنگار :