غلامی: والیبال ملی ایران مربی با مدیریت قوی می‌خواهد/ مرغ همسایه غاز است!

سرعتی‌زن سابق تیم ملی والیبال ایران گفت: والیبال ایران یک مربی می‌خواهد که مدیر قوی باشد تا بتواند با استفاده درست از پتانسیل‌های موجود از جمله جوانان و باتجربه‌ها، آینده سازی کرده و والیبال ایران را یک پله بالاتر ببرد.

عادل غلامی‌ در گفت‌وگو با ایسنا، درمورد درست یا غلط بودن تصمیم فدراسیون والیبال ایران مبنی بر فسخ قرارداد با ایگور کولاکوویچ، توضیح داد: به نظر من ایشان باید دو سال پیش از تیم ملی ایران می‌رفت، اما به دلیل نوساناتی که در بازار ارز و دلار بخاطر تحریم‌ها ایجاد شد، فدراسیون والیبال نتواست هزینه‌های فسخ قرارداد او را پرداخت کند و به ناچار با کولاکوویچ تمدید کرد. شخصا رابطه خوبی با او داشتم و دارم چون انسان خوبی بود، اما باید حرفه‌ای به موضوع نگاه کرد و از این نظر او کارایی چندانی برای والیبال ایران نداشت. 

*مربی جدید مشکلی برای شناخت والیبال ایران ندارد

او در پاسخ به این سوال که آیا مربی جدید خارجی می‌تواند در این زمان باقی مانده پتانسیل والیبال ایران را شناخته و در المپیک نتیجه بگیرد؟ اظهار کرد: ابتدا باید ببینیم که اصلا المپیک برگزار می‌شود یا نه! با این شرایطی که ویروس کرونا در جهان ایجاد کرده، فکر می‌کنم که ورزش دنیا در حالت تعلیق می‌ماند. همانطور که می‌دانید، گفته‌اند اگر همین امروز هم واکسن این ویروس پیدا شود، تقریبا یک سال و نیم طول می‌کشد تا به دست عموم مردم جهان برسد. 

سرعتی‌زن سابق تیم ملی والیبال ایران ادامه داد: با این حال در مورد موضوع مطرح شده باید بگویم اعتقادی به این ندارم که مربی جدید نمی‌تواند با پتانسیل والیبال ایران آشنا شود. والیبال ما والیبال سال‌های دور نیست و در سطح جهانی شناخته شده هستیم. مطمئنا بازیکنان و نفراتی هم که الآن در تیم ملی هستند برای اهالی والیبال جهان شناخته شده و همه از کارایی آن‌ها باخبر هستند. حتی استعدادها و جوانان ما هم برای مربیان جهان شناخته شده‌اند و به نظر من در این زمینه مشکلی نداریم. اگر هم مربی داخلی انتخاب شود که دیگر بحثی باقی نمی‌ماند. 

*به مربی نیاز داریم که مدیر باشد

او در پاسخ به این سوال که مربی داخلی می‌تواند بیشتر به والیبال ایران کمک کند یا مربی خارجی؟ تصریح کرد: معتقدم فردی باید هدایت تیم را بر عهده بگیرد که مدیریت قوی داشته باشد. ضمن اینکه بارها به دوستان دیگر هم گفته‌ام، اگر قرار است همانند مربیان چند سال اخیر را بیاوریم، بهتر است این کار را نکنیم. من با همه این مربیان کار کرده‌ام، در حال حاضر مربیان داخلی داریم که از نظر اطلاعات و دانش مربیگری از مربیان چند دوره اخیر تیم ملی بهتر هستند. متاسفانه همیشه مرغ همسایه غاز است! در حال حاضر والیبال ایران از جمله کشورهای شناخته شده در سطح جهانی است و نباید خودمان را کوچک ببینیم. 

غلامی تاکید کرد: باید مربیانی را برای تیم ملی بیاوریم که بتوانند به والیبال ایران کمک کرده و یک پله بالاتر ببرند، نه اینکه مربیان کوچک با استفاده از نام ایران برای خودشان رزومه جمع کنند. الان با توجه به این سهمیه المپیک هم همه مربیان از خدایشان است که روی نیمکت تیم ملی ایران نشسته و برای خود رزومه سازی کنند. پتانسیل ما در والیبال بسیار بالا است و استعدادهای خیلی خوبی در این یکی دو سال اخیر داشته‌ایم. اگر قرار است مربیانی مانند دو سه دوره اخیر بیاوریم، بهتر است این کار را نکنیم چون به جای اینکه آن‌ها به تیم ملی ایران کمک کنند، ما به آن‌ها کمک می‌کنیم تا اسمشان بزرگ‌تر شود. 

*درک درستی از جوانگرایی نداریم

ملی‌پوش سابق تیم ملی والیبال ایران،‌ در مورد انتقادهایی که راجع به عملکرد کولاکوویچ در زمینه استعدادیابی می‌شد، توضیح داد: متاسفانه بحث جوانگرایی در کل ورزش و والیبال ایران به درستی معنی نشده و درک درستی از این موضوع مهم نداریم. اگر چند تیم برتر دنیا مانند برزیل، ایتالیا، فرانسه و ... را ببینید،‌ شاکله اصلی تیم‌های خود را حفظ و در کنار آن‌ها جوانانی را به ترکیب اضافه کرده‌اند. طی سال‌های اخیر که تعداد مسابقات والیبال زیاد شده، ‌کشورهای بزرگ دنیا رقابت‌هایی چون لیگ ملت‌ها را در درجه دو و سه قرار داده‌اند و سعی می‌کنند با میدان دادن به جوانان در چنین مسابقاتی،‌ آینده والیبال خود را بسازند. متاسفانه در ایران این موضوع به درستی درک نشده و یکی از قربانیان این موضوع در کنار برخی دیگر از نفرات با استعداد، بنده بودم. میانگین سنی تیم ایران درالمپیک ۲۰۱۶ تقریبا ۲۸ تا ۲۹ سال بود و نفرات سن بالای تیم نهایتا ۳۱ سال داشتند، اما برخی بدون هیچ دانشی دم از جوانگرایی زدند که الآن اصلا حرف نمی‌زنند.

غلامی ادامه داد: واقعیت این است که بزرگ‌ترین والیبالیست‌های دنیا تازه از سنین ۲۸ سالگی شروع به درخشش می‌کنند، والیبال همانند رشته‌هایی چون کشتی نیست که عمر قهرمانی آن‌ها پایین است. در والیبال بازیکنی که ۳۰ سال دارد بسیار پخته‌تر و با درک بالاتر نسبت به یک بازیکن ۲۳ ساله بازی می‌کند. متاسفانه در آن زمان یکسری افراد که هیچ آگاهی از والیبال روز دنیا ندارند هجمه زیادی ایجاد کردند که بهانه‌ای شد برای آقای کولاکوویچ تا یکسری بازیکن جوان را جایگزین نفراتی چون من کند که نهایتا هم از آن‌ها استفاده نکرد. تنها برای بقای خودشان این کار را کردند که بگویند تغییر نسل دادیم و نهایتا هم استعدادهای زیادی را نابود کردند. این موضوع در حالی است که طی چند سال اخیر ترکیب تیم ملی ایران همان ۸ - ۹ بازیکن سابق است و تغییری نداشته‌ایم، تنها یک نفر جایگزین من شد! 

* کارشناسی نشود،‌ استعدادها می‌سوزند

او افزود: من در حال حاضر هم پتانسیل بازی کردن در تیم ملی را دارم، اما داستان‌هایی شد که بنده را از دور خارج کنند. در نهایت می‌خواهم بگویم که اگر کارشناسی نشود، باعث سوختن استعدادها می‌شویم. آن آقا که بازیکن ۱۸ ساله‌ را به بهانه تغییر نسل وارد تیم ملی کرد، تنها باعث جلوگیری از رشد والیبال ایران شد. وقتی قرار است یک بازیکن جوان به تیم ملی برسد، باید به قدری سختی تحمل کند که وقتی آن پیراهن را پوشید فکر کند آن پیراهن همه چیز او است. نمونه‌ای از این جوانان که نابود شدند، افرادی چون توخته هستند که با در اختیار داشتن چنین فیزیک خوب و استعدادی، می‌توانستند والیبال ایران را تغییر دهند. فیزیک نسل جدید والیبال ایران خیلی بهتر از نسل طلایی که ما بودیم است، باید فردی را بیاوریم که با مدیریت درست استعدادها آینده والیبال ایران را بسازد.

عادل غلامی در پایان، راجع به تمرینات شخصی خود در ایام قرنطینه نیز اظهار کرد: واقعیت این است که شرایط سختی را پشت سر می‌گذاریم و آنطور که باید نمی‌توان تمرین کرد. با این حال سعی دارم با خریدن یکسری لوازم ورزشی تمرینات خود را در خانه ادامه دهم تا بدنم از شرایط آرمانی و آمادگی جسمی دور نشود.

انتهی پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۳:۰۶
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 99021410191
  • خبرنگار : 71576