یک کارشناس تغذیه اعلام کرد

توصیه‌های تغذیه‌ای ماه رمضان در روزهای کرونایی

یک کارشناس تغذیه گفت: وعده سحری بسیار مهم است و اگر مصرف نشود باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود.

"سیده ریحانه حسینی" در گفت و گو با ایسنا، درباره تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات وعده ناهار را داشته باشد لذا از نظر تغذیه ای روزه بدون سحری اصلاً توصیه نمی شود.

وی افزود: مصرف مواد غذایی شیرین به ویژه قندهای ساده در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون در ساعات بعدی می شود.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف مواد غذایی شیرین مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود بیان کرد: وعده سحری بسیار مهم است و اگر مصرف نشود باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش می دهد.

وی افزود: در وعده سحری باید از مصرف غذاهای بسیار چرب و سرخ کردنی خودداری کرد لذا توصیه می شود به جای غذاهای سرخ کردنی از غذاهای آب پز، بخار پز و کبابی استفاده شود.

حسینی گفت: همچنین باید در وعده سحری از نوشیدن بیش از اندازه چای اجتناب شود، زیرا چای پررنگ باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: بهتر است از غذاهای دیرهضم مانند حبوبات و غلات، مغزها مانند بادام و میوه هایی مانند موز و غذاهای حاوی فیبر (میوه ها، سالاد و سبزیجات) و مقدار متناسب از مواد غذایی حاوی پروتئین و مواد معدنی (تخم مرغ، گوشت و لبنیات) در وعده سحر استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه توصیه می شود قبل از شروع سحری و مابین هر وعده غذایی از مصرف آب خودداری شود زیرا باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد گفت: در وعده سحر باید از مصرف غذاهای پر ادویه، نوشابه های گازدار، چای پررنگ، قهوه و نمک زیاد پرهیز شود.

حسینی در ادامه تصریح کرد: افطار را بهتر است با کمی آب گرم یا چای آغاز کرده و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد زیرا این دو موجب کنترل اشتها می شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه روزه داران باید از شروع افطار با نوشیدنی های خنک خودداری کنند، افزود: مصرف شیر گرم، فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.

وی با تاکید بر اینکه همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش، حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح شخص روزه دار می شود تصریح کرد: بهتر است روزه داران به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و املاح) هستند از مواد غذایی نظیر خرما، کشمش و انواع میوه ها استفاده کنند.

این کارشناس تغذیه در پایان تاکید کرد: در فاصله افطار تا سحر آب و مایعات مثل چای کمرنگ، شربت آبلیمو، شربت خاکشیر برای جلوگیری از بیماری کووید ۱۹ ضروری است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99020906273
  • خبرنگار : 50187