سید مهدی مدنی اظهار کرد: علاوه بر حفظ زیستبوم دانش بنیان باید با حمایتهای همه جانبه آن را تقویت کنیم. در دو ماه گذشته شاهد نقش محوری شرکتهای دانشبنیان بودیم. این توانمندی بزرگترین سرمایه کشور است و باید هر چه بیشتر تقویت شود.
مدنی با تاکید بر اختصاص بودجهای ویژه به شرکتهای دانشبنیان، افزود: وقتی از اقتصاد بدون نفت صحبت میکنیم بدون تردید منظورمان اقتصاد دانشبنیان است که در زمان شیوع این ویروس هم امتحان خود را پس داده است بنابراین باید بودجه ویژهای به این شرکتها برای ادامه فعالیتهایشان و دوام بقایشان اختصاص داده شود. باید توجه داشت که بحرانهای غیرمنتظره خبر نمیکنند و باید همیشه آماده مواجهه با آنها بود.
رئیس انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی با بیان اینکه دو ماه از زمان طلایی کسب و کار و تدوین برنامه را از دست دادیم، عنوان کرد: شیوع اپیدمی در آخر سال شمسی روند برنامهریزی شرکتها را مختل کرده است. اسفند ماه زمانی است که اغلب شرکتها برنامهریزی یک سال آینده خود را انجام میدهند و بررسی میکنند که آیا پیشبینی آنها برای سالی که گذشت چقدر محقق شده است، اما اکنون نیاز به بررسی، برنامهریزی و تدوین استراتژی مجدد است و همین مسأله عاملی برای تاخیر در شروع کارها میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر درصد کمی از شرکتهای دانشبنیان که بیشتر در حوزه سلامت اعم از تجهیزات پزشکی، تولید ماسک، مواد ضدعفونی و مواد بهداشتی، دارویی فعال هستند، توانستند خودشان را با شرایط بحرانی تطبیق دهند بازار خوبی برایشان ایجاد شده و حتی با افزایش تقاضا هم روبرو هستند، در حالی که دیگر کسب و کارها با کاهش تقاضا در بازار فروش با مشکلات جدی روبرو هستند.
راهکارهایی برای پساکرونا
مدنی با تاکید بر اینکه واردات باید به صورت هوشمندانه مدیریت شود تا موجب نابودی تولیدکنندگان داخلی نشود، خاطرنشان کرد: به دلیل نیاز جامعه پتانسیلی در بخش تولید کشور ایجاد شده که باید حفظ شود. از سوی دیگر همین نیاز موجب شده واردات برخی اقلام بهداشتی هم تسهیل شود. دولت و ناظران باید توجه کنند که واردات باید به صورت هوشمندانه انجام شود و فرصتی که ایجاد شده بهانهای نشود برای واردات اشتباه یا اقلام لوکس یا محصولاتی که در داخل موجود است که در نهایت تولیدکننده داخلی را نابود کند.
وی با بیان اینکه «بالغ بر 95 درصد کسب و کارها با توجه به نوع و نحوه فعالیتهایشان دچار آسیب از همه گیری ویروس کرونا شدهاند»، اظهار کرد: برخی از کسب و کارها مانند گردشگری خسارت جدی را متحمل شدند شاید تغییر روش و مدل کسب و کار راهکار مفیدی برایشان باشد یا شرکتهایی که وابسته به درآمد دولتی هستند پیشنهاد می شود با اعلام شرایط فورس ماژور قراردادهایشان را تعلیق کنند.
وی بیان کرد: اغلب شرکتها به خصوص گروهی که با دولت قراردادهایی داشتند با مشکل نقدینگی روبرو میشوند. لازم است مجلس و دولت با کمک صندوق نوآوری و صندوقهای پژوهش وارد عمل شوند و برای مشکل شرکتها چاره جویی کنند. انتظار نداریم حمایتها دایمی باشد بلکه در مقطعی که با چنین بحرانهایی روبرو هستیم، باید حمایتهای جدی از بخش خصوصی انجام شود تا حداقل این شرکتها به بقاء خودشان ادامه دهند.
براساس اعلام روابط عمومی مجمع تشکلهای دانشبنیان خراسان، رئیس انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی اضافه کرد: یک دهه حمایت و سرمایه گذاری کلان کشور و تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برای ایجاد زیرساختهای زیستبوم دانشبنیان در چنین روزهایی که کشور دچار بحران اقتصادی و بحران سلامت شده است خودش را نشان میدهد. از ابتدای فروردین بیش از 30 جلسه مجازی برگزار کردیم که با کاهش رفت و آمد و سفرهای داخلی و برون شهری موجب صرفه جویی در هزینه و زمان شده است تا در شرایط بحرانی جایگزینی روشهای جدید و استفاده از تکنولوژیهای نوین با مقاومت کمتری روبرو شود.
انتهای پیام