یک دکترای آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی:

بهبود عملکرد مفصل زانو بدون عمل جراحی امکان‌پذیر نیست

یک دکترای آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی گفت:‌ بهبود عملکرد مفصل زانو بدون عمل جراحی امکان‌پذیر نیست.

دکتر علی باقر نظریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) یکی از آسیب‌های جدی و رایج زانو است که به‌طور ویژه‌ای در ورزشکاران اتفاق می‌افتد و باعث بی‌ثباتی، کاهش فعالیت و عملکرد ضعیف زانو می‌شود.

وی ادامه داد: این آسیب شامل ۱۰ الی ۲۴ درصد از همه آسیب‌های اندام تحتانی می‌باشند.

نظریان اضافه کرد: در میان تمامی آسیب‌ها، صدمات رباط صلیبی قدامی زانو بیشتر در فوتبالیست‌ها و بازیکنان هاکی رخ می‌دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور لرستان خاطرنشان کرد: این آسیب شدید به‌طور معنی‌داری عملکرد زانو و اندام تحتانی را مختل می‌کند و ریسک برگشت آسیب را به‌طورکلی افزایش می‌دهد.

وی یادآور شد: بنابراین بهبود عملکرد مفصل زانو بدون عمل جراحی امکان‌پذیر نیست.

نظریان تصریح کرد: در حال حاضر، ترمیم ACL به روش  کمترین مقدار آسیب را داراست که در طول فرایند درمان، بی‌حرکتی گیرنده‌ها از بین می‌روند.

این دکترای آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی گفت: ‌ پس از بازسازی ACL، عدم تحرک و یا کمبود تحرک زانو می‌تواند اثرات نامطلوبی بر غضروف مفصلی، رباط‌ها، کپسول، عضلات و استخوان‌های مفصل زانو برجای گذارد.

وی افزود: ‌یکی از راه‌های کاهش این تغییرات و بازیابی سریع‌تر قدرت، استفاده از تمرینات متقاطع در طول دوره بی‌تحرکی و یا کم‌تحرکی اندام است.

نظریان اضافه کرد:‌ فعالیت‌های بدنی شایع‌ترین عامل خطر برای آسیب‌های ACL در جوانان و نوجوانان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور لرستان ‌افزود: در حال حاضر برنامه‌های راهبردی سلامت عمومی رایج قویاً فعالیت‌های فیزیکی منظم را جهت بهبود سلامت و کاهش خطر بیماری‌های مزمن توصیه می‌کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99012413202
  • خبرنگار :