به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، دانشمندان میدانند که کروناویروس میتواند عفونت خود را تا روزها و حتی شاید بیشتر از آن در آب آشامیدنی و فاضلاب حفظ کند.
پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید" (UCR) در بررسی جدیدی تلاش کردهاند تا آزمایشهای بیشتری روی روشهای پاکسازی آب انجام دهند و توانایی آنها را در از بین بردن کروناویروس ارزیابی کنند.
کروناویروس میتواند به صورت قطرات بسیار ریز آب درآید و به واسطه تبخیر یا پاشیده شدن به هوا وارد شود.
"هایژو لیو" (Haizhou Liu)، استادیار مهندسی شیمی و محیط زیست دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید و از پژوهشگران این پروژه گفت: گسترش کووید- ۱۹ نشان میدهد که کروناویروس باید به دقت در محیط زیست مورد بررسی قرار بگیرد. مهندسان حوزه محیط زیست باید در سطح بینالمللی به همکاری بپردازند تا بتوانند از سلامت عمومی محافظت کنند.
کروناویروس میتواند زیستلایههایی را در سامانههای آب آشامیدنی تشکیل دهد و منبعی احتمالی برای انتقال ویروس فراهم کند.
اگرچه قابلیت بیشتر روشهای پاکسازی آب ثابت شده، اما "لیو" و گروهش هشدار میدهند که تاثیر بیشتر روشها در مورد کروناویروس ارزیابی نشده و نیاز به بررسی بیشتری دارد.
آنها همچنین پیشنهاد میدهند که از روشهای پیشرفتهتر پاکسازی آب و فاضلاب در مکانهای پرخطر مانند بیمارستانها و مراکز بهداشت استفاده شود تا آب پیش از ورود به سامانههای عمومی پاکسازی شده باشد.
پروفسور "وینچنزو نادئو" (Vincenzo Naddeo)، از پژوهشگران این پروژه گفت: گسترش این ویروس نشان میدهد که جهانی شدن، خطرات جدیدی برای سلامتی نیز به همراه دارد و سامانههای بهداشتی برای برطرف کردن آنها کافی نیستند.
وی افزود: دولتهای کشورهای توسعهیافته باید با حمایتهای خود نسبت به برقراری سامانههای بهداشتی پیشرفته در کشورهای در حال توسعه کمک کنند.
این پژوهش، در مجله "Environmental Science" به چاپ رسید.
انتهای پیام