عماد ملازاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به توقف ارائه خدمات در مراکز روزانه سازمان بهزیستی کشور به افراد دارای معلولیت به دنبال شیوع کروناویروس، از راه اندازی طرح توانبخشی مجازی در کشور خبر داد و گفت: این طرح ویژه افراد معلول و خانوادههای آنها در نظر گرفته شده است. با توجه به شیوع کرونا و به دنبال طرح فاصله گذاری اجتماعی این طرح قصد دارد تا با هدف عدالت اجتماعی و دسترسی همگانی به ارائه خدمات و آموزشهای توانبخشی بپردازد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح اساتید مجرب و افراد متخصص در حوزه توانبخشی مشارکت دارند و تلاش میکنند تا مشکلات این افراد را از طریق آموزش در منازل برطرف کنند، اظهار کرد: با اینکه این افراد مانند پزشکان و پرستاران و سایر کادر درمان به شکل مستقیم در خط مقدم درمان قرار ندارند اما تلاش میکنند تا با انجام مسئولیت اجتماعی خود در قبال جامعه هدف نیازمند توانبخشی نقششان را ایفا کنند.
ملازاده با اشاره به اینکه برای این منظور فیلمهای آموزشی تهیه شده است که به شکل رایگان در اختیار خانوادهها قرار میگیرد، تصریح کرد: از آنجایی که این افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کروناویروس قرار دارند برای جلوگیری بروز مشکل برای آنها و نیاز به خروج از منزل نیز امکان پرسش و پاسخ افراد و خانوادهها بعد از تماشای این فیلمهای توانبخشی فراهم شده است. به این ترتیب این افراد میتوانند از متخصصان کمک بگیرند و در فیلمهای بعدی به این پرسشها پاسخ داده میشود.
وی با بیان اینکه این کار یک توانبخشی مجازی است، توضیح داد: این فیلمهای آموزشی در حیطههای اختلال اتیسم، فلج مغزی، بیش فعالی، اختلالات رفتاری، بازی درمانی، موسیقی درمانی، اختلالات یادگیری، سکته مغزی، پارکینسون، لکنت، سالمندان، ضایعات نخاعی، ام اس، هنردرمانی، سندروم داون، توانبخشی روانی اجماعی و سرطان، دمانس و دیستروفی عضلانی تهیه شده است.
انتهای پیام