دبیر اتاق تعاون فارس:

مالیات شرکت‌های تعاونی استمهال شود

دبیر اتاق تعاون استان فارس خواستار استمهال بدهی‌های مالیاتی شرکت‌های تعاونی با توجه به آسیب‌های اقتصادی وارده به این شرکت‌ها به دلیل شیوع کروناویروس در کشور شد.

مجتبی محلاتی شنبه 24 اسفند در جمع خبرنگاران، ضمن ابراز نگرانی از آسیب‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا بر شرکت‌های تعاونی و حاکم شدن فضای رکود بر فعالیت‌های اقتصادی خواستار اتخاذ تمهیدات و اعمال حمایت‌های ویژه از بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله شرکت‌های تعاونی شد.

محلاتی پیشنهاد داد که سازمان امور مالیاتی، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه از بهمن‌ماه ۱۳۹۸ تا حداقل پایان شهریورماه ۱۳۹۹ و نیز پرداخت بدهی معوقه مالیات بر ارزش افزوده قبل از این تاریخ را به مدت هشت ماه استمهال کند.

وی همچنین به لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم اشاره و اظهار کرد: این لایحه دارای ایراداتی است، از جمله براساس تبصره 3 شرط قبول هزینه های بالاتر از ۵ میلیون تومان منوط به ارائه تراکنش بانکی است در حالی که اگر زمان رسیدگی ماموران مالیاتی هزینه انجام شده در تعهد مودی برای سال بعد باقی بماند، غیر قابل قبول بوده و باید ۲۵ درصد آن به عنوان مالیات پرداخت شود که این تبصره مغایر بند ۲۶ماده ۱۴۸نیز هست و در اصلاحیه به آن توجه نشده است.

محلاتی با بیان اینکه در ماده ۱۴۸ لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به برخی هزینه های تحقق یافته از جمله کاهش ارزش موجودی ها و سرمایه گذاری ها، توجه نشده است، پیشنهاد داد که ماده ۱۴۸ و بندهای آن به طور دقیق و کامل مورد بررسی دوباره قرار گیرد.

دبیر اتاق تعاون فارس به ضرورت توجه به قوانین مالیاتی برای استفاده از معافیت‌ها تاکید و اظهار کرد: با همکاری سازمان امور مالیاتی فارس کارگاه آموزشی امور مالیاتی ویژه مدیران شرکت‌های تعاونی برگزار می‌شود.

محلاتی با اشاره به تاکید سازمان امور مالیاتی بر اجرای مفاد ماده 97 قانون مالیات های مستقیم اصلاحیه 31 تیرماه 1394، گفت: اتحادیه‌ها و شرکت های تعاونی توجه داشته باشند که اصلاحیه ماده 97 مبنای رسیدگی و تشخیص مالیات عملکرد سال 1398 آنان می‌باشد که باید اظهارنامه مالیاتی خود را براساس رویکرد جدید و با رعایت قانون و مقررات مربوطه و با توجه به مدارک قابل استناد تنظیم کنند.

وی با بیان اینکه طبق قوانین مالیاتی شرکت‌های تعاونی مشمول معافیت مالیاتی خواهند بود، گفت: شرط برخورداری از هرگونه معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی فعال تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موقع مقرر قانونی است. اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان است و با توجه به امکان استفاده سازمان امور مالیاتی از کلیه اطلاعات بانک‌ها،گمرک و غیره ضروری است اظهارنامه شرکت‌های تعاونی با اطلاعات بانکی وگمرکی و دفاتر آن‌ها همخوانی داشته باشد.

دبیر اتاق تعاون فارس به ضرورت توجه به قوانین مالیاتی که شرکت های تعاونی باید بدانند اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت‌های تعاونی برای داشتن شفافیت مالی و جلوگیری از دردسرهای مالیاتی در مهلت قانونی که تا پایان اسفندماه است،‌ دفاتر تجاری خود را تکمیل و برای پلمپ آن اقدام کنند.

محلاتی همچنین اضافه کرد: شرکت‌های بدون فعالیت نیز برای پلمپ دفاتر خود اقدام کنند زیرا پلمپ برای همه شرکت‌ها الزامی است حتی اگر دفاتر تجاری آن‌ها سفید باشد.

دبیر اتاق تعاون فارس این نکته را متذکر شد که در قانون جدید مالیات‌های مستقیم شرکت‌های تعاونی جدیدالتاسیس از تاریخ شروع فعالیت به مدت پنج‌سال و در مناطق کمترتوسعه‌یافته به مدت ده‌سال با نرخ صفر مشمول مالیات است و افزود: منظور از مالیات با نرخ صفر روشی است که مودیان مشمول آن مکلف به تسلیم اظهارنامه، دفاتر قانونی، اسناد و مدارک حسابداری حسب مورد، برای درآمدهای خود به ترتیب مقرر در این قانون و در مواعد مشخص‌شده به سازمان امور مالیاتی کشور می‌باشند و سازمان مذکور نیز مکلف به بررسی اظهارنامه و تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان براساس مستندات، مدارک و اظهارنامه مذکور است و پس از تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان، مالیات آنها با نرخ صفر محاسبه می‌شود.

محلاتی افزود:‌ با افزایش میزان سرمایه گذاری و نیز جذب سرمایه گذاری خارجی مهلت معافیت مالیاتی قابل افزایش است.

دبیر اتاق تعاون فارس خاطرنشان کرد که شرکت‌های تعاونی به تاریخ مهلت‌های قانونی دستورالعمل‌های مالیاتی توجه داشته باشند و درصورت داشتن اعتراض در موعد مقرر به سایت tax.gov.ir مراجعه و در قسمت ثبت الکترونیکی اعتراض خود را حتمابا ذکر دلایل قابل استناد ثبت کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۸:۲۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98122418550
  • خبرنگار :