به گزارش ایسنا، بنابر اعلام بیسان گشت، در این مطلب نکاتی را درباره سفر با اتومبیل شخصی به ترکیه بیان میکنیم.
شاید تصور کنید با کنار گذاشتن تنبلی و تصمیم به رانندگی سرتاسر مسیر، از ایران تا ترکیه، علاوه بر ماجراجویی، در هزینهها نیز صرفهجویی خواهد کرد.
بررسیهای ما درباره سفر با خودرو شخصی به ترکیه نشان میدهد از نظر هزینه، این روش سفر به کشور مجاور، بالاتر از سفر هوایی در تور استانبول قرار میگیرد! هزینه آن در مقایسه با تور زمینی همچون تور زمینی وان یا ترکیه به مراتب بیشتر است.
البته برای مسیری چون تور باکو نیز هزینه سفر با خودرو شخصی بالا میباشد اما نه بالاتر از تور هوایی. همین امر باعث شده است تعداد زیادی از مسافران تور زمینی باکو سفر خود به باکو را با خودرو شخصی انجام دهند.
هزینههای سفر عادی
هزینه کاپوتاژ کردن خودرو و بنزین دو دلیل اصلی گران شدن هزینه سفر به ترکیه با استفاده از اتومبیل شخصی است. پیش از بررسی هزینههای این روش، برای داشتن ایدهای بهمنظور مقایسه، هزینههای مربوط به سفر عادی بهصورت هوایی را در نظر میگیریم.
ملاک ما برای ارزیابی، قیمت تورهای مختلف در وبسایت بیسان گشت مهر است. ابتدا هزینههای سفر به سه شهر استانبول، وان و آنکارا بهصورت عادی با سفر هوایی را بررسی میکنیم.
باید نکته مهمی را در نظر داشته باشید. در زمان نگارش این مطلب، در اواخر بهمنماه قرار داریم، زمانی که به خاطر سرد بودن هوا میزان تمایل بهمنظور سفر به شهرهای ترکیه کاهش پیدا کرده و درنتیجه قیمت تورها نیز پایین میآید.
ممکن است در عید یا تابستان، با قیمتهای بسیار متفاوتی از اعداد اعلام شده در زیر روبهرو شوید. با اینحال قیمتهای ذکر شده، بهمنظور داشتن مقایسه برای ارزیابی هزینههای سفر با خودرو شخصی به ترکیه مناسب هستند.
سفر با خودرو شخصی به ترکیه
فرآیند دریافت گواهینامه بینالمللی، پلاک ترانزیت، کسب جواز خروج خودرو و دیگر مجوزهای لازم برای بیرون بردن خودرو از کشور را با عنوان کاپوتاژ میشناسند. روی هم رفته هزینه کاپوتاژ حدود یک میلیون تومان است.
البته نکته حائز اهمیت اینجاست که در صورت سفر به ترکیه به اتومبیل شخصی چند بار طی یک بازه زمانی، هر مرتبه نیازمند پرداخت این مبلغ نبوده و برخی مجوزهای کسبشده تا زمانی مشخص قابلاستفاده هستند.
هزینه کسب کاپوتاژ بهتنهایی ۳۰ هزار تومان است. در صورت درخواست از کارگزاران گمرک بهمنظور انجام این کار برای شما، باید ۳۰ هزار تومان بیشتر بهعنوان دستمزد به آنها بپردازید. بعد از کسب برگه کاپوتاژ باید به یکی از آژانسهای نمایندگی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بروید.
ابتدا ۶۰ هزار تومان بهعنوان هزینه یک سال عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیلرانی از شما دریافت خواهد شد. کسب پلاک بینالمللی برخلاف تصور هزینه گزافی نداشته و فقط ۳۶۰ هزار تومان است. دفترچه بینالمللی مالکیت خودرو و گواهینامه بینالمللی رانندگی با اعتبار یکساله هرکدام ۱۲۰ هزار تومان هزینه دارد.
گزینه مهم دیگر که باوجود هزینه پایین آن نباید از قلم بیفتد، خرید برچسب IR به قیمت ۵ هزار تومان است. ۷۵ هزار تومان بهعنوان بیمه نیز از شما دریافت خواهد شد. این بیمه آکسای نام داشته و اعتبار ۱۵ روزه آن مخصوص خودروهایی است که میخواهند از کشور خارج شوند.
تا اینجا همهچیز خوب به نظر میرسد! دریافت گواهینامه بینالمللی، دفترچه خودرو و پلاک بینالمللی تنها یکمرتبه با پرداخت یکمرتبه هزینه است، اما میتوان چندین مرتبه از آنها برای سفر استفاده کرد. در دفعات بعدی بهمنظور تهیه آنها مبلغی پرداخت نمیکنید؛ اما در مقایسه با هزینه بنزین، هزینه کاپوتاژ در سفر با خودرو شخصی به ترکیه دیده نمیشود!
چندین مرز برای خروج از کشور به مقصد ترکیه وجود دارد. بر اساس تشخیص گوگل، نزدیکترین راه از تهران به استانبول، از مسیر مرز بازرگان است. تا شهر مقصد از مبدأ ۲۵۰۰ کیلومتر مسافت وجود دارد.
از این مسیر، ۱۰۰۰ کیلومتر داخل ایران است. اگر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف بنزین را ۸ لیتر در نظر بگیریم، بدون احتساب بنزین سهمیهای و با هزینه آزاد، باید تا مرز ترکیه ۲۴۰ هزار تومان بایت ۸۰ لیتر بنزین پرداخت کنید.
زرنگ نباشید! نمیتوانید صندوقعقب خود را پر از بنزین کنید، چراکه به جرم قاچاق سوخت به دردسر خواهید افتاد.
در کشور همسایه ایران، سرمایههای طبیعی خداداد ایران موجود نیست، به همین دلیل به ازای هر لیتر بنزین باید ۱۵ هزار تومان پرداخت کنید (هر لیتر بنزین ۷ لیر است). در فاصله مرز ایران تا استانبول باید ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای بنزین پرداخت کنید.
همین میزان برای بازگشت به مرز لازم است. درنتیجه فقط هزینه بنزین شما داخل خاک ترکیه برابر ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد شد. از طرفی بعد از ۵ هزار کیلومتر ماشینسواری در جاده، خودروی شخصی شما به یک سرویس اساسی نیاز خواهد داشت. بسته به نوع خودرو، هزینه این سرویس را حساب کنید.
از طرفی همه این هزینهها سوای هتل است، درحالیکه در بررسی مبالغ مربوط به تورهای هوایی استانبول و آنکارا و تور زمینی وان، هزینه رفتوآمد بهعلاوه اقامت در هتل لحاظ شد.
انتهای رپرتاژ آگهی