نرخ بهره در عربستان و امارات هم کاهش یافت

پس از بانک مرکزی آمریکا، همتایان اماراتی و عربستانی نیز تصمیم مشابهی درباره کاهش نرخ بهره اتخاذ کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پس از آن که بانک مرکزی آمریکا در تصمیمی غیرمنتظره نرخ بهره را ۰.۵ درصد کاهش داد، بانک های مرکزی عربی نیز دست به اقدام مشابهی زدند. در عربستان بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را با ۰.۵ درصد کاهش به ۱.۷۵ درصد و نرخ سود بین بانکی را به ۱.۲۵ درصد کاهش داد.

در بیانیه بانک مرکزی عربستان آمده است که این تصمیم به منظور حفظ ثبات در بازارهای مالی اتخاذ شده و بانک مرکزی این کشور با دقت به رصد اوضاع بازارهای مالی جهانی ادامه می دهد.

متوسط نرخ بهره در عربستان در بازه زمانی ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۹ معادل ۳.۶۷ درصد بوده است که بالاترین نرخ بهره ثبت شده مربوط به ماه می ۲۰۰۰ با ۷ درصد و کمترین نرخ بهره ثبت شده مربوط به مارس ۲۰۰۴ با ۱.۵ درصد بوده است.

در اقدامی مشابه، بانک مرکزی امارات نیز اعلام کرد نرخ بهره را همراستا با بانک مرکزی آمریکا ۰.۵ درصد کاهش داده و به ۱.۵ درصد رسانده است.

متوسط نرخ بهره در امارات در بازه زمانی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ معادل ۱.۴۶ درصد بوده است که بالاترین نرخ بهره ثبت شده مربوط به نوامبر ۲۰۰۷ با ۴.۷۵ درصد و کمترین نرخ بهره ثبت شده مربوط به ژانویه ۲۰۰۹ با یک درصد بوده است.

تحلیل‌گران معتقدند که شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان و کاهش قیمت نفت به دنبال افت تقاضا باعث خواهد خواهد شد تا اقتصادهای عربی بیش از پیش نیازمند اصلاحات مالی و پولی باشند.

بانک مرکزی بحرین نیز در بیانیه مشابهی اعلام کرد نرخ بهره در این کشور با ۰.۵ درصد کاهش به ۱.۷۵ درصد رسیده است.

احسان خمان، استراتژیست بانک "میتسوبیشی" گفت: ارزیابی ما بر اساس مدل سنجی های انجام شده این است که در سال ۲۰۲۰ متوسط رشد اقتصادی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ۱.۷ درصد خواهد بود که ۰.۸ درصد کمتر از رقمی است که قبلا تصور می‌شد.

در حال حاضر کویت بیشترین میزان مبتلایان به ویروس کرونا را در بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارد اما در تمامی شش کشور عضو این شورا، ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98121511820
  • خبرنگار : 71600