مقابله با کرونا با یک رژیم غذایی ساده

این روزها از پیر و جوان همگی به دنبال مقابله با کویید۱۹ با اعمال شاقه هستند و در این میان هر فرد غیرمتخصصی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را برای حمله به کرونا تجویز می‌کند، اما کارشناسان تغذیه معتقد هستند که یک رژیم غذایی ساده، سالم‌تر از هر چیز دیگری بوده و سیستم ایمنی بدن را در مقابل این ویروس تقویت می‌کند.

"مصرف مکمل‌ها و گرمیجات از زنجبیل تا دارچین" از توصیه‌های پر تکرار در شبکه‌های مجازی است، اما با خوردن ترکیبی از خوراکی‌هایی که همیشه مصرف می‌کردید و رعایت بهداشت فردی، می‌توانید سپر دفاعی نسبتا محکمی در برابر کرونا ویروس جدید ایجاد کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله ویروس کرونا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی دارد، می‌گوید: سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می‌تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری‌ها باشد، به این معنی که کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D، تضعیف سیستم ایمنی بدن و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

فتح‌الله پورعلی اضافه می‌کند: مواد غذایی حاوی ویتامین‌های A و E و همچنین منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3، آهن، روی و منیزیم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری محافظت کند. 

او با بیان اینکه مصرف مکمل ویتامین C برای تامین این ویتامین، لازم نیست، می‌گوید: ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن باید از منابع مختلف آن به ویژه با مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، مصرف پیاز خام و جوانه گندم و مصرف مرکباتی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمه ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی و غیره تامین شود. 

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه دریافت زیاد ویتامین D تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد، بیان می‌کند: ولی باید از کمبود این ویتامین هم پیشگیری کرده و در صورت کمبود آن را درمان کرد. 

این کارشناس تغذیه خاطرنشان می‌کند: جگر، زرده تخم مرغ، هویج، کدوحلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو منابع خوبی رای تامین ویتامین A بوده و مقاومت بدن را در مقابل عفونت افزایش می‌هد.

وی می‌افزاید: ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان، بادام و فندق نیز آنتی اکسیدان بوده و می‌تواند نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری ایفا کند.

وی با اشاره به نقش منیزیم در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار می‌کند: غذاهای غنی از منیزیم مثل بادام، دانه کنجد، موز، دانه آفتابگردان و تخم کدو می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک کننده باشد. 

پورعلی با بیان اینکه کمبود روی و آهن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، می‌گوید: مصرف گوشت، خشکبار، حبوبات و مغزها برای پیشگیری از کمبود روی و آهن توصیه می‌شود.

وی می‌افزاید: استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت بوده و باید از خوردن غذاهایی مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو یا کباب‌هایی که مغز پخت نشده و سایر غذاهایی که خوب پخته نشده‌اند، خودداری کرد. 

وی خاطرنشان می‌کند: مصرف مایعات به اندازه کافی و مصرف روزانه حداقل سه واحد سبزی و دو واحد میوه به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی می‌گوید: میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ ، گریپ فروت و ... اهمیت زیادی در این زمینه دارند. 

وی در بخش پایانی سخنانش متذکر می‌شود: از یاد نبریم که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتئین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.
 

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 98121108150
  • خبرنگار : 50004