به گزارش ایسنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بخش اول: تشریح وضعیت و اعلام حضور
انتخابات به عنوان مظهر جمهوریت نظام در تمام این سالهای پس از انقلاب همواره در کانون توجهات بوده و از جهاتی اصلیترین میدانِ کنش سیاسی را شکل داده است، ولی متأسفانه این روزها در حالی به استقبال انتخابات یازدهمین دوره مجلس میرویم که بسیاری از مردم با دلهایی دردمند و دلخوریهای متعدد سخن از عدم مشارکت میگویند. اما با این حال، بسیاری از دلسوزان از جمله حزب ندای ایرانیان، در شرایطی که دغدغهها و نقدهای متعددی به وضعیت اداره کشور و شرایط برگزاری انتخابات دارد، تصمیم گرفته است تا به رغم تمامی محدودیتها و محرومیتهای که بر سر امکان برگزاری یک انتخابات پرشور وجود دارد، با حداکثر توان حضوری تمام قد داشته باشند.
بخش دوم: دلایل حضور
از همین رو خود را موظف میدانیم با تشریح دلایلمان از چرایی ضرورت حضور بگوییم. همگی نیک میدانیم که کشور به دلیل تنشهای کمسابقۀ منطقهای و فشار خُردکنندۀ و ظالمانه نظام بینالملل و بهویژه زورگوییهای دولت فعلی آمریکا دچار بحرانهای متعدد و مختلفی شده که هر یک از آنها میتوانست کشوری ضعیف را تا آستانۀ فروپاشی پیش ببرد. در چنین شرایطی بیتردید همدلی و اِجماع داخلی برای مقابله با تهدیدات خارجی بیش از پیش اهمیت مییابد، اما متأسفانه این ضرورت از سوی برخی از جریان ها و گروه های سیاسی درک نشده و بلکه برعکس تلاش شده تا اختلافات داخلی تشدید گردد. اما پرسش اینجاست که آیا سیاستمداران خردپیشهای که جز به منافع ملی نمیاندیشند، اکنون در چنین شرایطی باید وارد بازی خانمانسوزی شوند که مطلوب تندروها و افراطیون است؟ و آیا جامعه نیز باید با پشت کردن به صندوق رأی و نهاد انتخابات آب به آسیاب این تندروی بریزد؟ مگر نه این که نهاد انتخابات دستاورد مبارزۀ صد و چندسالۀ مردم ایران برای حاکمیت قانون و آزادی است؟ قهر با این رکنِ رکین ثمرهای نخواهد داشت جز از دست شدن همۀ آنچه که در طی بیش از یک صدسال گذشته با خون شهدای راه آزادی حاصل شده است. از سویی دیگر، حزب ندای ایرانیان مجلس را با وضعی که اکنون دارد نه تنها در رأس همۀ امور نمیشناسد، بلکه ناکارآمدی آن را سرچشمۀ بسیاری از مصائب فعلی میداند. مجلسی متشکل از ناکارشناسانی که اغلب نه تخصصی در امور مُحوله دارند و نه اهتمامی بر حل و فصل مشکلات کشور. ما خواهان بهبود و تغییر شرایط به نفع مردمایم، و تشکیل مجلسی قوی از کارشناسانی که ضمن آگاهی و اِشراف بر حوزههای تخصصی گوناگون، نمایندگان راستین ملت باشند و نه بندگانِ زر و زور و تزویر، را برای این تغییر و بهبود ضرورتی انکارناپذیر میدانیم.
عطف به این ملاحظات و التفات به این نکته که کنش سیاسی اصلاحطلبانه بایستی مستمر، تدریجی و صبورانه باشد، و با در نظر گرفتن استراتژی «مجلس؛ حتی با یک مُدرس» حزب ندای ایرانیان «مشارکت حداکثری، حتی با بُرد حداقلی» را در دستور کار قرار داده است، و بر این باور است که حتی اگر یک نمایندۀ واقعی ملت وارد مجلس شود و مُدرسوار مطالبات مردم و منافعی ملی را دنبال کند، خرد سیاسی و حکمت تاریخی حُکم میکند از انتخابات دلسرد نشویم و برای همین حداقل هم که شده (البته حداقلی که بیتردید در درازمدت فوایدی حداکثری خواهد داشت)، امیدوارانه بکوشیم.
بخش سوم: برنامهها و اهداف
از همین رو حزب ندای ایرانیان ضمن دعوت از آحاد ملت به حضور در انتخابات، و با برشمردن سرفصل برنامه هایش برای مجلس آینده، از همۀ مردم میخواهد تا با رأیهای سرنوشتساز خودشان اجازه ندهند مجلس محل افراطگرایانی شود که مقصد و مقصودی جز نابودی همین دموکراسی نیمبند ندارند.
با کمک ابزار قانونی تلاش میکنیم برای:
§ اصلاح قوانین حوزه تولید، مالیات، و اقتصاد برای فراهم آوردن حداقل رفاه اجتماعی، بهبود وضعیت معیشتی مردم و توانمندسازی دهکهای پایین جامعه
§ تصویب طرحها و لوایح ضد فساد مانند «لایحه تعارض منافع و ضد خویشاوند سالاری»،« لایحه شفافیت» ،«طرح حمایت و صیانت از کاشفان و گزارشگران فساد»، « طرح شفافیت رأی نمایندگان مجلس»
§ وضع قوانینی کارآمد برای مدیریت بحرانهای محیط زیستی و تغییر اقلیمی
§ تصویب قوانینی برای تعیین تکلیف مکانیزم های اعتراضات قانونی مردمی برای طرح مطالبات مدنی شهروندان
§ فراهمسازی شرایط حضور جوانان و زنان شایسته در رأس امور
§ وضع قوانینی برای دفاع از حق آزادی و امنیت شهروندی، حق تجمع و آزادی بیان
در خاتمه از تمامی مردم عزیز ایران دعوت میکنیم روز انتخابات ضمن حضور در پای صندوقهای رأی حتماً با صبوری و اختصاص وقت مناسب، به کاندیداهای اصلح اصلاحطلب رأی دهند و از این طریق شانس موفقیت چهرههای معتدل و تحولخواه را افزایش دهند. دشمان ایران به خستگی و کمحوصلگی ما امید بسته است. با مشارکت حداکثری امیدشان را ناامید کنیم.
انتهای پیام