علی محمد اله یاری، امروز 29 بهمنماه در نشست مشترک بانوان عضو شورای اسلامی شهر مشهد و شهرستانهای خراسان رضوی که در محل سالن جلسات شورای اسلامی استان برگزار شد، در خصوص نقش زنان در شورا و اجتماع اظهار کرد: توسعه دو بُعد دارد که بعد اول شامل حوزه فیزیکی و فنی و مربوط به دانشگاههاست و در آنجا شکل میگیرد. بُعد دیگر حوزه فرهنگی و اجتماعی است. بُعد دوم به انسانها کمک میکند که انسان باشند و در سلامت، صحت و آسایش در کنار هم زندگی کنند. البته به این بُعد فرهنگی و اجتماعی کمتر توجه شده است.
وی افزود: برای پررنگ شدن بُعد فرهنگی و اجتماعی، نقش زنان اهمیت زیادی دارد. مؤلفه توسعه ، حضور بیشتر زنان در جامعه است. باید جایگاه زنان در جامعه ارتقاء پیدا کند. در سال 1355 حضور زنان در جامعه 13.5 درصد بوده و تا 5 سال پیش این درصد افزایش نداشته است.
رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: در سالهای اخیر تحصیلات زنان افزایش داشته و آنها بیشترین ظرفیت دانشگاهها را به خود تعلق دادهاند، اما زنان در حوزه توانمندی رشد نداشتهاند. باید توانمندسازی زنان را ارتقا دهیم.
الهیاری بیان کرد: با توجه به این مورد که مردم باید در مسائل جامعه و امور خود بیشتر مشارکت داشته باشند، برای تحقق این امر به جامعه شورا نیاز است. باید شورا باور باشیم تا شورا یاور شویم و در ابتدا این نقش را باید خود اعضاء شورا قبول داشته باشند ، سپس از جامعه، مجلس و دولت بخواهیم.
وی تاکید کرد: از این همه تعداد شوراهای خراسان رضوی چقدر در صحنهها، تصویب و اصلاح قوانین و فعالیتهای اجتماعی حضور دارند. ما وقتی خود را باور نداشته باشیم، باعث میشود دیگران به جای ما تصمیم بگیرند و روز به روز اختیارات ما کمتر شود. این امر با توسعه کشور هماهنگ نیست، اگر توسعه میخواهیم باید حضور مردم و ارگانها را در تصمیمگیرهای مسائل جامعه ببینیم.
رئیس شورای اسلامی استان خراسان رضوی تصریح کرد: هدف ما از برگزاری این نشست حمایت و گسترش حضور زنان در جامعه به خصوص در زمینه فعالیتهای شوراست. نقش زنان در توسعه جامعه نقش بدیعی است و آنان مادران فرزندان آینده کشور ما هستند. حضور بیشتر زنان در جامعه تاثیرگذاری بیشتری در تربیت فرزندان دارد .
درحاشیه این مراسم، الهیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص تفاهم نامهای که در این نشست بین شورای اسلامی خراسان رضوی و مؤسسه آموزشو پژوهش شهرداریهای استان منعقد شد، اظهار کرد: در این تفاهمنامه خراسانرضوی را به 9 منطقه تقسیم کردیم و هر منطقه جلسات آموزشی مستمر برگزار خواهیم کرد. در این جلسات اعضاء شوراها، دهیارها و شهرداران دعوت میشوند. مباحث روز در حوزه قوانین، اشکالات و نقصها بیان و در مورد آنها تصمیمگیری میشود. هدف ما این است جایگاه شورا را ارتقا دهیم . مشکلات زیادی در حوزه شورا، مباحث شهری و روستاها وجود دارد. به دلیل عدم اطلاع از قوانین، ملزم به انجام این کار شدیم تا قوانین را بیان کنیم.
وی ادامه داد: در جاهایی لازم است مسائلی به اشتراک گذاشته شود و این الزام وجود داشت تا آموزشها به صورت منسجم و هماهنگ ارائه و از افراد متخصص در این حوزه استفاده شود. در همین راستا از همکاری دانشگاه علمیکاربری بهره بردیم تا بخش آموزش را در حوزه شوراها و مدیریت شهری پررنگترکنیم .
رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: درشورای استان خراسان رضوی از 29 نفر عضو 3 نفر خانم هستند که بسیار فعال هستند .
انتهای پیام