به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، برخی دیپلماتهای غربی در سازمان ملل که نخواستند نامشان فاش شود، اظهار کردند، این تعویق پس از نشست نمایندگان کشورهای گروه عربی و جنبش عدم تعهد در سازمان ملل برای بررسی احتمال گنجاندن رایگیری پیشنویس یادشده در جلسه امروز (سهشنبه) و یا تعویق آن انجام شد.
این منابع افزودند: فشارهای شدیدی از طرف آمریکا بر دو کشور تونس و اندونزی که این پیشنویس را ارائه کردند، برای ایجاد تغییراتی در آن پیش از رایگیری اعمال شده است.
به گفته منابع یاد شده، واشنگتن حذف هرگونه اشاره به اصول بینالمللی و هر بند مربوط به اقدام اسرائیل در الحاق اراضی کرانه باختری و نیز افزودن بندی درباره استقبال از طرح صلح آمریکا معروف به "معامله قرن" را خواستار شده است.
دنی دانون، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل روز دوشنبه ضمن تشکر از کشورهایی که در ممانعت از رایگیری این پیشنویس به این رژیم کمک کرده بودند، مدعی شد: "در جلسه فردا (امروز، سهشنبه) هرگز قطعنامهای در محکومیت اسرائیل ارائه نخواهد شد".
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از برخی مسؤولان اسرائیلی گزارش داد، فلسطینیها پیشنویس قطعنامه را پس نگرفتند اما جلسه سهشنبه احتمالا به تعویق خواهد افتاد.
این شبکه عبریزبان افزود، واشنگتن تغییر ساختار پیشنویس قطعنامه را خواستار شده، به شکلی که آن را از ساختار محکومیت طرح ترامپ به بیانیهای مثبت درباره آن تبدیل کند.
مسؤولان اسرائیلی در ادامه گفتند، انگلیس و آلمان درخواست مذاکره درباره تغییرات مورد نظر آمریکا را داده و احتمال میدهند پیشنویس قطعنامه طی هفته جاری مورد بررسی قرار بگیرد.
در مقابل صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) اظهار کرد: پیشنویس پس گرفته نشده و هنوز در دست بررسی است و زمانی که رایزنیها تمام شوند و ساختاری که ارائه کردیم را بدون کم و کاست یا تغییری در اصولمان تضمین کنیم، برای رایگیری ارائه خواهد شد.
این در حالی است که برخی منابع دیپلمات در سازمان ملل مدعی شدهاند، فلسطین قصد دارد درخواست خود برای رایگیری پیشنویس یاد شده در جلسه امروز شورای امنیت را به دلیل نبود حمایت بینالمللی لازم پس بگیرد.
این منابع افزودند: احتمالا پیشنویس ارائه شده از سوی تونس و اندونزی حمایت ۹ تن از ۱۵ عضو شورای امنیت را که حداقل لازم است، به دست نمیآورد و دیگر نیازی به آن نیست که یکی از اعضای دائم از حق وتوی خود ضد آن استفاده کند.
برخی منابع احتمال دادند که این تصمیم غافلگیرانه پس از تغییراتی بود که آمریکا خواستار اعمال آنها در متن پیشنویس پیش از رایگیری درباره آن شد.
اما ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در تماس تلفنی با سایت ارم نیوز اخبار منتشر شده درباره لغو رایگیری پیشنویس یاد شده را تکذیب و اعلام کرد، این پیشنویس هنوز در دست بررسی برخی از کشورهای عضو شورای امنیت است.
ریاض منصور درباره عدم حضور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در جلسه امروز شورای امنیت نیز گفت: عباس در جلسه شورای امنیت سخنرانی خواهد کرد و موضعگیری آشکار جامعه جهانی درباره طرح "معامله قرن" آمریکا را که با قوانین بینالمللی تعارض دارد، خواستار خواهد شد.
همچنین احمد بیوض التمیمی، عضو کمیته اجرای سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) تاکید کرد که عباس در جلسه امروز شورای امنیت حضور داشته و سخنرانی در محکومیت "معامله قرن" خواهد داشت.
به گفته منابع فلسطینی محمود عباس وارد نیویورک شده است.
انتهای پیام