به گزارش ایسنا، سرتیپ عبدالکریم خلف، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در گفتوگو با شبکه روسیا الیوم تاکید کرد: دولت عراق درباره روابط امنیتی در حال مذاکره با آمریکاست و عراق ملاحظات و طرحهایی در این زمینه دارد.
وی خاطرنشان کرد: عراق تلاش خواهد کرد همه چیز متناسب با حاکمیت این کشور باشد و مذاکرات هنوز پایان نیافته است.
پیشتر یک منبع دولتی عراقی به آر تی گفته بود، دو دولت عراق و آمریکا درباره آینده نیروهای آمریکایی در این کشور تماسهایی برقرار کردهاند و تمایل مشترک دو طرف به این است که مذاکرات شروع شوند برای ماهها یا یک سال ادامه یابند.
این منبع افزوده بود، یکی از طرحهای موجود این است که ائتلاف ناتو در عراق حضور داشته و حضور نیروهای آمریکایی در قالب این ائتلاف باشد.
عبدالکریم خلف همچنین گفت: عقبنشینی آمریکا از عراق شامل کل خاک کشور از جمله اقلیم کردستان است. اظهارات بارزانی تند بود، او گفت که تصمیمی که پارلمان گرفته تصمیم خوبی نیست و کردها و سنیها در آن شرکت ندارند. علاوه بر این سابقه بدی است و از سوی شیعیان بدون مشورت با کردها و سنیها اتخاذ شده است. این اقدام بسیار مهمی بود که بدون توافق اتخاذ شد و در نتیجه نقض قانون اساسی است.
سخنگوی رسمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق گفت: حضور نیروهای آمریکایی بنا به یادداشتی است که به سازمان ملل و شورای امنیت ارجاع داده شد و در آن درخواست تشکیل ائتلافی برای کمک به نیروهای عراقی در مقابله با داعش داده شده و با این مساله موافقت شده است. بعد از پیروزی بر داعش، عراق درخواستهایی را برای خروج این نیروها ارائه کرد. ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه سابق عراق در یادداشتی خواهان پایان فعالیت ائتلاف شد و تأکید کرد که عراق هیچگونه تعهد مالی و سیاسی نداده است.
خلف گفت: تصمیم اخراج نیروهای خارجی یک تصمیم حاکمیتی است و شامل تمامی خاک عراق از جمله اقلیم کردستان میشود چراکه بخشی از عراق است همانطور که اقلیم کردستان هیچ مشکلی در این باره ندارد.
در این راستا هشام الهاشمی، کارشناس امنیتی و استراتژیک عراق گفت: عراق برای آمریکا یک منطقه مناسب برای منافعش در خاورمیانه است. عراق در صدر کشورهای عربی است که کمکهای آمریکایی دریافت میکنند. به ۵.۲۸ میلیارد دست یافته که ۸۹ درصد آن برای فعالیتهای نظامی است. آمریکا منبع اصلی مسلح کردن ارتش عراق و دستگاه مبارزه با تروریسم و نیروهای پلیس فدرال و تجهیزات نظارت و جاسوسی برای ادارات اطلاعات و امنیت ملی است.
از سوی دیگر، رعد هاشم، پژوهشگر سیاسی گفت: درخواستهای اخراج نیروهای آمریکایی فقط برای امروز نیست بلکه هر روز با توجه به تحولات اوضاع امنیتی شدت میگیرد. بعد از رخدادهای اخیر عراق و تلاشها برای سوءاستفاده از آن به عنوان بخشی از نزاع آمریکا و ایران طرفهای سیاسی و پارلمانی مجددا خواهان اخراج نیروهای آمریکایی شدهاند.
وی گفت: کردها با توجه به خطر داعش موضع نهاییشان را اعلام کردهاند و مخالف خروج آمریکا هستند.
نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق اخیرا گفت: سؤال اولی که باید به بررسی آن بپردازیم این است که چرا نیروهای آمریکایی اینجا هستند؟ آنها بنا به درخواست دولت عراق و با مشورت شورای امنیت اینجا هستند. سؤال دوم این است که آیا اوضاع کنونی در عراق عقبنشینی نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف را توجیه میکند؟ ما نگران هستیم چراکه جواب این سؤالات نه است. تمامی اطلاعات نشان میدهند که داعش نیروهای خود را گردهم آورده و حملاتی را به اهداف عراقی انجام میدهد.
رئیس اقلیم کردستان عراق در مصاحبهاش با المانیتور تأکید کرد که این اقدام "سابقه بدی" است. به این معنا که تمامی سوابق قبل از این تصمیم جزو سطح ائتلافها و روابط است.
انتهای پیام