حسن مونسان در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی کاشمر که شامگاه 25 دیماه با حضور مدیران واحدهای تولیدی، معینهای اقتصادی و کارآفرینان برگزار شد، عنوان کرد: مجموع تسهیلات جدید علاوه بر تسهیلات تمدیدی در سال گذشته بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: امسال با برنامهریزیهای انجام شده و تفاهمنامههایی که به امضاء رسیده است، این رقم با افزایش 100 درصدی به 15 هزار میلیارد تومان میرسد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی اظهار کرد: به رغم اینکه در گذشته هدایت منابع به سمت تولید کمتر بود اما تا پایان آذرماه سال جاری حدود 8 هزار و 500 میلیارد تومان منابع اختصاص داده شده است.
وی عنوان کرد: تا پایان آبانماه در حوزه صنعت نسبت به مقطع مشابه سال گذشته 50 درصد، در بخش کشاورزی حدود 36 درصد، بخش خدمات و گردشگری 29.5 درصد رشد منابع و در بخش ازدواج 87 درصد و صادرات بیش از 300 درصد رشد پرداخت تسهیلات داشتهایم.
مونسان بیان کرد: به رغم تمامی کارهای صورت گرفته و تسهیلات پرداخت شده اما نیاز کارآفرینان و مجریان بسیار بیشتر است، بروکراسی اداری زیاد شده و آییننامههایی که تدوین شده برای زمان صلح بوده و در زمان جنگ باید متفاوت عمل شود.
وی گفت: با بررسیهای صورت گرفته بیش از 26 مانع بزرگ برای توسعه اقتصادی در استان خراسان رضوی شناسایی و منعکس شده است، اگرچه تولید کنندگان در صف مقدم و در تیررس تمامی مشکلات هستند اما همه مسئولان استان به جد پیگیر رفع مشکلات و موانع هستند.
مونسان اظهار کرد: با تلاشهای صورت گرفته رشد اقتصادی در استان مثبت شده و واحدهای صنعتی براساس میزان مصرف برق و گاز صنعتی رشد بالای ده درصدی داشتند و این نشان میدهد واحدها در حال فعال شدن هستند.
وی بیان کرد: اگرچه شاید هنوز بسیاری از واحدهای صنعتی مشکلاتی داشته باشند، اما براساس آمار شبکه بانکی تا پایان آبانماه به بیش از 1400 واحد تولیدی و صنعتی کمک شده و نرخ بیکاری در استان نیز رشد منفی دارد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی در ادامه به نرخ سود تسهلاتی بانکی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه کشور تورمی است اگر بخواهیم منتظر تسهیلات ارزان قیمت باشیم قطعا به نفع تولیدکننده نخواهد بود، اگر همین امروز از تسهیلات با نرخ 18 درصد استفاده شود، بیشتر به نفع خواهد بود تا اینکه بخواهید شش ماه دیگر از تسهیلات با درصد سود کمتر استفاده کنید.
وی در ادامه ضعیف بودن سرعت عمل را ناشی از منابع انسانی در بانکها عنوان کرد و گفت: تنها در موضوع وام ازدواج 90 هزار پرونده، در مسکن روستایی 10 هزار پرونده، در حوزه خدمات و تسهیلات خرد بالغ بر 6 هزار پرونده وارد بانکها شده و این حجم بالای ورودی پرونده به بانکها و مشکل نیروی انسانی موجب تأخیر در رسیدگی و بررسی پروندهها شده است.
مونسان مطالبات معوق در خراسان رضوی را 3 هزار و 800 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: کل منابع استان 90 هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ 60 هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات بخش خصوصی در حوزههای مختلف پرداخت شده است.
وی بیان کرد: 15 درصد منابع بانکی بهعنوان ذخیره قانونی و احتیاطی بانک مرکزی است که اجازه مصرف آن از سوی بانکها وجود ندارد، از مجموع 80 هزار میلیارد تومان منابع آزاد بانکها تاکنون 60 هزار میلیارد تومان پرداخت شده و تنها 20 هزار میلیارد تومان از این منابع باقی مانده و این در حالی است که حجم تفاهمنامههایی که در استان به امضاء رسیده 270 هزار میلیارد تومان است که مقرر شده 100 میلیارد تومان از محل منابع بانکی تأمین گردد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان رضوی گفت: پایه ایجاد اشتغال و رونق تنها منابع بانکی است، 91 درصد منابع پایه اشتغال و رونق باید از طریق بانکها و 9 درصد باقیمانده توسط بازار سرمایه و دولت تأمین میشود.
فرماندار کاشمر نیز در این جلسه اظهار کرد: معینهای اقتصادی و واحدهای تولیدی مجاهدان اقتصادی هستند که در شرایط سخت جامعه و منطقه در عرصههای مختلف تولید تلاش بسیاری میکنند.
مسلم ساقی گفت: در حال حاضر 5 معین اقتصادی در شهرستان کاشمر فعال هستند، که یک معین در بخش کوهسرخ و 4 معین دیگر در شهر کاشمر است، اگرچه جزء آخرین شهرستانهایی بودیم که تفاهمنامههای معینهای اقتصادی در آن به امضاء رسید اما این معینها عملکرد بسیار خوب و قابل قبولی دارند.
انتهای پیام