به گزارش ایسنا، محققان امیدوارند روزی این سیستم بتواند جایگزین روش تهاجمی گرفتن خون توسط سوزن از انگشت افراد شود. افراد مبتلا به دیابت میدانند که این اندازه گیری قند خون تا چه اندازه مهم است بنابراین توسعه روشی راحت برای اندازه گیری قند خون گامی بسیار مهم محسوب میشود.
طی این مطالعه پژوهشگران دانشگاه "وارویک" به رهبری دکتر "لیندرو پچیا"(Leandro Pecchia) نشان دادند که چگونه میتوانند قند موجود در خون را با استفاده از سیگنالهای الکتروکاردیوگرام و حسگرهای پوشیدنی تشخیص دهند. این سیستم مجهز به نمایشگر مداوم قند خون میباشد و توسط آن افراد میتوانند در هر لحظه میزان قند خون بیماران را دریابند. نمایشگر مداوم قند خون(CGM) گلوکز موجود در خون را با استفاده از یک حسگر اندازه گیری میکنند. سپس حسگرها هشدارها و دادهها را به دستگاه میفرستد. دستگاه اغلب باید دو بار در روز کالیبره شود.
پژوهشگران پس از آزمایش این دستگاه بر روی افراد دریافتند این دستگاه با دقت ۸۲ درصد میتواند قند خون افراد را اندازهگیری کند. البته کاربران میتوانند از این دستگاه برای تشخیص هیپوگلیسمی نیز استفاده کنند. هیپوگلیسِمی به افت قند خون به زیر شصت(میلیگرم بر دسیلیتر) گفته میشود.
پچیا در انتها افزود: گرفتن خون توسط سوزن از انگشتان قطعا کار خوشایندی برای افراد مبتلا به دیابت نیست به خصوص این موضوع که افراد میبایست در شب نیز این کار را انجام دهند. کودکانی که مبتلا به این بیماری هستند قطعا لحظات سختی را سپری میکنند بنابر این ما ابزاری را توسعه دادیم که این ابزار از هوش مصنوعی برای تشخیص خودکار هیپوگلیسمی از طریق چند الکتروکاردیوگرام استفاده میکند. الکتروکاردیوگرام در هر شرایطی حتی در حالت خواب نیز قابل تشخیص است.
یافتههای این مطالعه در مجله "Scientific" منتشر شد.
انتهای پیام