رئیس انجمن تغذیه خراسان شمالی مطرح کرد:

افزایش غلظت موادشیمیایی مضر با جوشاندن زیاد آب

رئیس انجمن تغذیه خراسان شمالی گفت: درصد غلظت موادشیمیایی مضر نظیر نیتریت و نیترات با جوشاندن زیاد آب افزایش می یابد و مصرف مداوم آن سلامت فرد را تهدید می کند.

دکتر محمدرضا جلیلوند در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: بر خلاف تصور عموم، آب هر چه بیشتر بجوشد سالم تر نیست و جوشاندن مکرر آب در سماور و کتری با افزایش غلظت موادشیمیایی همراه است که مصرف آن برای بدن مضر است.

وی نسبت به مصرف آب جوشیده به طور مداوم هشدار داد و عنوان کرد: مصرف آب جوشیده به دلیل حذف املاح و مواد معدنی به ویژه کربنات کلسیم و منیزیوم توصیه نمی شود.

وی با بیان اینکه مدت زمان نگهداری آب متفاوت است، اظهارکرد: مدت زمان نگهداری آب به شرایط بسته بندی و استفاده از تکنولوژی های روز و ضدعفونی کردن آن بستگی دارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توضیح داد: قرار گرفتن در موقعیت هایی که امکان استفاده و اطمینان از آب سالم وجود ندارد، می توان از آبی که یک بار جوشیده شده، استفاده کرد.

دکتر جلیلوند ادامه داد: آب های معدنی به دلیل آن که ضدعفونی می شود، قابلیت نگهداری در طولانی مدت را دارد، اما آب های تصفیه ای که از بیرون تهیه می شود بهتر است روزانه تهیه و سریع مصرف شود.

وی آب آشامیدنی لوله کشی را بهترین نوع آب مصرفی برشمرد و خاطرنشان کرد: در شرایطی که از سلامت آب لوله کشی اطمینان نداریم مصرف آب معدنی و ... ارجحیت می یابد.

جلیلوند جایگزین کردن آب جوشیده به جای آب لوله کشی را روشی نامناسب اعلام کرد و گفت: جوشاندن، کیفیت آب را کاهش می دهد و مصرف طولانی مدت آب جوشیده باعث پوکی استخوان و ... می شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98101712934
  • خبرنگار : 50046