به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه الیوم السابع، غسان سلامه، نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی در بیانیهای تأکید کرد، حملات کورکورانه به غیرنظامیان نقض قوانین انسانی بینالمللی و تشدید درگیریهایی است که وحدت اجتماعی لیبی را تهدید میکنند.
غسان سلامه شدیدا حملات هوایی مکرر به تاسیسات مدنی در غرب لیی از جمله الزاویه، تاجوراء و ابو سلیم را محکوم کرد.
نماینده ویژه سازمان ملل هشدار داد، با صدای بلند و با صراحت تمام گفته است حملات بیهدف علیه غیرنظامیان نه تنها نقض علنی قانون بینالمللی حقوق بشر و قانون انسانی بینالمللی نیست بلکه منجر به تشدید نزاع و تحریک به اقدامات تلافیجویانه در آینده خواهد شد و این غیرقابل قبول است.
در ۲۸ دسامبر آکادمی مهندسی واقع در نزدیکی کمپ مهاجران النصر در الزاویه جایی که صدها مهاجر در آنجا اقامت دارند هدف حمله هوایی قرار گرفت البته اطلاعی از تلفات این حمله منتشر نشد.
در ۲۶ دسامبر نیز در اثر حملات هوایی در الزاویه دو غیرنظامی کشته و هشت تن دیگر زخمی و تعدادی اموال عمومی و خانه نیز منهدم شدند.
در ۲۷ دسامبر نیز در حملات هوایی به ابوسلیم یک غیرنظامی کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.
در عین حال در ۲۴ دسامبر حملات هوایی در تاجوراء به کشته و زخمی شدن تعدادی غیرنظامی منجر شد.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در ادامه بر لزوم حمایت از جان غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی در سراسر لیبی تاکید کرد و گفت، باید کاملا به اصول تمیز قائل شدن بین اهداف نظامی و غیرنظامی احترام گذاشته شود.
همچنین طبق اعلام خبرگزاری رسمی بحرین، هیئت سازمان ملل در لیبی و کمیساریای عالی حقوق بشر دست کم ۲۸۴ مورد فوت و ۳۶۳ مورد زخمی را در میان غیرنظامیان در اثر درگیریهای مسلحانه در لیبی در سال ۲۰۱۹ ثبت کردهاند.
پیش از این اورزولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفته بود، طرفهای خارجی وجود دارند که تلاش میکنند بر آینده لیبی تأثیر بگذارند. باید این مسأله روشن شود که هیچ راه حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد. اتحادیه اروپا موضع یکپارچهای را در حمایت از روند صلح به رهبری سازمان ملل اتخاذ و اعلام کرده تنها راه حل ممکن از طریق توافق دیپلماتیک و سیاسی بین همه طرفهای لیبیایی حاصل میشود.
وی گفت، در حال حاضر بازیگران مختلف مؤثری وجود دارند که تلاش میکنند با تسلیحات، لیبی را تجزیه کنند.
رئیس بازوی اجرایی اتحادیه اروپا گفت: بر این باوریم که میتوان راه حلی برای آیندهای پایدار مبتنی بر صلح در لیبی در چارچوب روند برلین با محوریت حل سیاسی بحران این کشور که اتحادیه اروپا نیز در آن مشارکت دارد، به دست آورد.
انتهای پیام