رئیس دانشگاه الزهرا:

تئوری‌های غربی مشکلات ما را حل نخواهد کرد

رئیس دانشگاه الزهرا گفت: با اشاره به تاسیس دبیرخانه مجمع علمی گفت‌وگوهای فرهنگی زنان ایران و عرب در دانشگاه الزهرا گفت: با این کار دنبال فرهنگ وحدت هستیم و تئوری‌های غربی مشکلات ما را حل نخواهد کرد.

دکتر مهناز ملانظری  روز گذشته 3 آذر در چهارمین مجمع دانشگاه‌های ایران و جهان عرب که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه الزهرا در سال ۱۳۴۳ با ۹۰ دانشجو تاسیس شد ولی هم‌اکنون بیش از ۱۰ هزار دانشجو و ۴۰۰ عضو هیئت علمی دارد که در ۱۰ دانشکده مشغول فعالیت هستند.

رئیس دانشگاه الزهرا گفت: این دانشگاه با ویژگی‌هایی که دارد زمینه را نه تنها برای دختران ایرانی بلکه دختران جهان عرب فراهم کرده تا در دانشگاه حضور یابند و از فرصت‌های آموزشی و پژوهشی بهره ببرند.

ملانظری بیان کرد: ما در حال حاضر بیش از ۱۵۰ دانشجوی بین‌الملل داریم که اغلب آن‌ها از کشورهای عربی هستند که این انتخاب خود دانشجوهاست تا به این دانشگاه بیایند و تحصیل کنند.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این تعاملات بسیار اهمیت دارد این است که ایران و جهان عرب به دلیل مشترکات دینی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی از زمینه‌های مناسبی برای گفت‌وگو در حوزه فرهنگ برخوردار است.

رئیس دانشگاه الزهرا گفت: گفت‌وگوها بین جهان عرب و ایران باعث ترویج فهم و مدارا جهت افزایش همکاری، ایجاد احترام و تقویت اعتدال به منظور کاهش تنش‌های مذهبی و فرهنگی و شناخت دغدغه‌های مشترک شده و منجر به همگرایی بین کشورهای مسلمان خواهد شد.

ملانظری عنوان کرد: امروزه دانشگاه‌ها جایگزین نهادهای آموزشی در گذشته مثل دارالعلوم‌ها و نظامیه‌ها هستند. دانشمندان در آن دوران از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار بودند و به تبع آن علم نیز در بالاترین درجات قرار داشت.

وی ادامه داد: بدون تردید امروزه دانشگاه در علم و اندیشه، ایجاد فضای علمی و اخوت و برادری نقش مهمی دارد. دانشگاه‌ها با رفع بسیاری از سوء‌تفاهم‌ها بین کشورهای اسلامی می‌توانند زمینه‌ مناسبی برای شناخت سایر کشورها فراهم کرده تا سیاست‌گذاری کشورها بر مدار اندیشه‌ورزی، مدارا و عقلانیت صورت گیرد.

رئیس دانشگاه الزهرا اظهار کرد: هدف از گفت‌وگوی ایران و جهان عرب تحکیم و تعمیق نقاط مورد بحث طرفین در عرصه‌های اندیشه‌ورزی، عقاید، پایه‌ریزی نظام مطالعاتی و پژوهشی مشترک در زمینه نشر مقالات علمی مشترک بین دانشمندان این کشورهاست.

ملانظری گفت: امروزه در دانشگاه الزهرا این تبادلات و تعاملات علمی در برنامه گنجانده شده است و به صورت دوره‌ای و مرتب این ارتباطات رصد می‌شود که انشاالله در چشم‌اندازی ۵ساله بتوانیم گام اساسی در جهت این تحولات برداریم.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات مفیدی که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات صورت گرفته تاسیس دبیرخانه مجمع علمی گفت‌وگوهای فرهنگی زنان ایران و عرب در دانشگاه الزهرا است. تاسیس این دبیرخانه فرصتی است تا ارتباط زنان اندیشمند ایران و عرب با تمرکز بر مواردی مانند نقش زنان در ترویج فرهنگ گفت‌وگو، نقش زنان در کاهش آسیب‌پذیری فرهنگی و ظرفیت زنان ایرانی و عرب در تولید علم افزایش یابد.

رئیس دانشگاه الزهرا گفت: واقعیت این است که ایجاد این دبیرخانه دائمی زمینه‌ای است برای تعاملات فرهنگی و ما باور داریم با این کار دنبال فرهنگ وحدت هستیم و تئوری‌های غربی مشکلات ما را حل نخواهد کرد. ما با ایجاد این دبیرخانه گفت‌وگو را در بین زنان ایرانی و عرب خواهیم داشت و برنامه‌ریزی مدونی را برای آن دنبال خواهیم کرد.

ملانظری گفت: آن‌چه مسلم است این است که این کار به تنهایی از عهده ما خارج است و ما نیاز به کمک فرهیختگان و دانشگاهیان در کشورهای عربی داریم. این نشست‌ها و نشست‌های بعدی صرفا مقدمه‌ای است تا ارتباطات و تعاملات بین کشورها به‌طور اجرایی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: دانشگاه الزهرا به عنوان یک ظرفیت و پشتوانه برای این که بتواند زمینه تعاملات را فراهم کند پیشگام است و امیدواریم بتوانیم کارهای قبلی را توسعه و پیشرفت دهیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98100403132
  • خبرنگار :