حسین حیدری در یکصد و سومین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز سهشنبه (۳ دیماه) برگزار شد، اظهار کرد: در یک هفته گذشته اتفاق تلخی رخ داد و شاهد آبگرفتگی برخی مناطق اهواز و وارد شدن خسارت به شهروندان بودیم. این آبگرفتگی موجب وارد شدن آسیب به وسایل زندگی مردم و تعطیلی مدارس شد که موجب افت تحصیلی دانشآموزان میشود. این مساله باعث رنج و مشقت شهروندان و خسارات مادی و معنوی شده است که از این بابت از مردم عذرخواهی میکنیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به دلیل وقوع بارندگی بیسابقه ۷۵ میلیمتری در مدت زمان کوتاه و نبود سیستم شبکه جمعآوری آبهای سطحی، شاهد وقوع این حادثه بودیم. البته مساله نبود سیستم شبکه جمعآوری آبهای سطحی سالها است بین شهرداری و آبفا موضوع اختلاف بوده است.
عضو شورای شهر اهواز گفت: همچنین شرایط توپوگرافی زمین و مسطح بودن شهر از دیگر علتهای این حادثه بود.
وی ادامه داد: علت دیگر وقوع این حادثه این است که اقدامات پیشگیرانه انجام نشده است. علیرغم اینکه از قبل هشدارها داده شده بود، اما اقدامات پیشگیرانه مانند بالا بردن ظرفیت ایستگاههای پمپاژ، باز کردن دریچههای مسدود، اورهال کردن پمپهای ایستگاهها و سایر اقدامات مورد نیاز در این زمینه انجام نشد؛ اگر این اقدامات انجام میشد، قطعا عمق حادثه و خسارت بسیار کمتر بود.
حیدری با بیان اینکه طبق ماده ۵۵ قانون شهرداریها، شهرداری متولی آبهای سطحی است، تصریح کرد: درست است که این اتفاق رخ داد اما اقدامات انجام شده پس از بحران قابل تقدیر است.
وی عنوان کرد: اکنون دوره خشکسالی تمام شده و اعلام شده است که وارد ترسالی شدهایم که باید در این زمینه راهکارهای مختلفی توسط شرکت آبفا و شهرداری ارائه و تمهیدات لازم اتخاذ شود و پس از این، شاهد این حادثه نباشیم.
عضو شورای شهر اهواز با اشاره به سفر هیات دولت به اهواز در پی بارندگی اخیر، گفت: انتظار داشتیم هیات دولت زودتر از این به اهواز سفر میکرد زیرا حادثه طبیعی بزرگی بود و خسارات وارد شده آن در حد یک زلزله بود.
وی افزود: هیات دولت با تاخیر به اهواز سفر کردند اما وعده دادند خسارات مردم را پرداخت میکنند که امیدواریم این وعدهها محقق شود. البته ما خاطره خوبی از پرداخت خسارات مردم از طریق دولت نداریم زیرا هنوز خسارت سیل اخیر پرداخت نشده و خسارات زلزلهزدگان را نیز ندادهاند اما امیدواریم این وعده اخیر محقق شود و یک وعده انتخاباتی دم انتخابات نباشد.
حیدری ادامه داد: آقای نوبخت در جریان سفر خود وعده داد که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه مترو اهواز پرداخت خواهد شد اما وعده وی همراه با شرط زیرکانهای بود. شرط آقای نوبخت این بود که شهرداری نیز تا پایان سال جاری معادل این اعتبار را تامین کند. آقای نوبخت میداند که تامین این مبلغ توسط شهرداری اهواز محققشدنی نیست. این شرط یعنی این مبلغ پرداخت نخواهد شد.
وی با اشاره به گذشت بیش از ۱۲ سال از کلنگزنی پروژه متروی اهواز، افزود: اگر دولت میخواهد کمکاری و سهلانگاری ۱۲ ساله خود در این پروژه را جبران کند، بدون شک باید این مبلغ را پرداخت کند. دولت در طول این سالها به طور میانگین سالیانه ۴۰ میلیارد تومان پرداخت کرده در حالی که اعتبار برآورد شده این پروژه در زمان کلنگزنی، ۳ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود بنابراین دولت با این شرط میخواست راه فراری برای خود بگذارد.
عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: همچنین قول خرید نردبانی برای سازمان آتشنشانی به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان را دادند.
وی افزود: آنچه برای ما مهم است، بحث مترو است زیرا ۱۲ سال از کلنگزنی این پروژه میگذرد و ایستگاههای احداث شده آن برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده است و مردم خیر دیگری از آن ندیدهاند.
حیدری با اشاره به وضعیت جانباختگان تصادف شهری، گفت: وضعیت میزان جانباختگان در پی تصادفات درون شهری نگرانکننده است زیرا در ۹ ماهه سال جاری کشتههای ما در اهواز ۵۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است و باید در این زمینه اقدام شود.
وی افزود: باید دوربینهای خراب تعمیر شوند. همچنین برخی موانع سرعتگیر خراب هستند که انتظار میرود شهردار به این بخش توجه ویژهای کند.
شهرداری اهواز عملیات احداث شبکه دفع آبهای سطحی را آغاز کند
به گزارش ایسنا، در ادامه رحیم کعبعمیر دیگر عضو شورای شهر اظهار کرد: مناطقی که در بارندگی اخیر دچار آبگرفتگی شدند، در خط القعر قرار دارند. این مناطق محل کشت و زرع مردم بودهاند.
وی افزود: در نقاط خطالقعر آب جمع میشود و در این راستا باید سیاست شهرسازی بر مبنای مطالعات توپوگرافی منطقه انجام میشد اما در پی گسترش شهر، در این اماکن ساخت و ساز شد در حالی که باید از ایجاد مناطق انبوه در این نقاط جلوگیری میشد.
وی افزود: بخشی از فاضلاب مناطق ۶، ۵ و ۴ شهرداری اهواز به سمت مناطقی مانند معینزاده و بهارستان سرازیر میشود که مشکلات این مناطق را دوچندان میکند و باید برای این مناطق، تجهیزات مورد نیاز تامین شود.
کعبعمیر گفت: ما موظف به هدایت آبهای سطحی هستیم. در سالهای اخیر خشکسالی باعث شد که فکر کنیم چنین بارندگی نخواهیم داشت اما با تغییر اقلیم این اتفاق رخ داده است. همچنین باید توجه کنیم که بارندگیها در منطقه ما به صورت رگباری و با دبی بالا هستند.
وی گفت: اهواز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد؛ سرانه مصرف آب در کشورهای توسعه یافته ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیتر است، اما این وضعیت در کشور ما بیش از ۵۰۰ لیتر است که با این احتساب، روزانه ۶۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب تولید میشود.
کعبعمیر ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود،تخلیه آب مناطق ۲۵ روز طول میکشد و اگر بخشی از آب به زمین جذب شود، تخلیه آب ۲۰ روز طول میکشد. البته باید توجه کرد که به دلیل نوع خاک خوزستان و اشباع شدن زمین و شیب کم، احتمال جذب آب کم است.
وی گفت: شهرداری اهواز باید عملیات احداث شبکه دفع آبهای سطحی را آغاز کند زیرا به یک شبکه متصل و پیوسته بر مبنای مطالعات نیاز داریم. مطالعات آن در سال ۸۴ انجام شده و ما در برنامه بودجه سال ۹۸ اعتباری برای مطالعات پیشبینی کردهایم.
عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: ۲۶ میلیارد تومان برای اجرای این شبکه پیشبینی شده است. ما مدعی نیستیم که در دوره دو ساله باقیمانده این مشکلات حل میشود اما باید از جایی کار را آغاز کنیم. همچنین انتظار میرود در این زمینه به ما کمک شود.
انتهای پیام