محمدماهر قباقیبی، امروز سوم دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاههای ایران و جهان عرب با موضوع «آینده پژوهی جایگاه دانشگاههای ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: دوست داریم پژوهشهای مشترک دیپلماسی علمی را برقرار و نقاط اشتراک را تقویت و جستجو کنیم.
وی افزود: یک میلیون دانشجو در 7دانشگاه دولتی و 73 دانشگاه خصوصی در کشور سوریه وجود دارد و یکی از اصیلترین دانشگاهها در دمشق است که بیش از 100 سال از عمر آن میگذرد و 7000 دانشجو در مقطع ارشد و دکتری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
معاون وزیر علوم سوریه، بیان کرد: همچنین در ذیل دانشگاه دمشق 9 مؤسسه آموزشی در زمینه پزشکی خدمترسانی میکنند تا بتوانند خدمات پزشکی را به شهروندان سوریه ارائه دهند.
قباقیبی خاطرنشان کرد: در گذشته توافقهایی در زمینه ارتباط دانشگاههای سوریه و ایران صورت گرفته است و این ارتباط امروز با چهار دانشگاه تهران، علوم پزشکی، آزاد و دانشگاه فردوسی مشهد برقرار شده است. هدف ما تنها امضاء توافقها نیست بلکه در نظر داریم کارهای اجرایی و عملیاتی صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: این توافقها به نفع دو کشور است و به همکاری دو کشور کمک میکند و منجر به پژوهشهای مشترک میشود. دوست داریم مراکز مشترک را در دمشق و ایران ایجاد کنیم تا به وسیله آن پژوهشهای مشترک میان این دو کشور انجام شود و این موضوع در یکسانسازی همکاری میان دو کشور بسیار مؤثر است.
رئیس دانشگاه دمشق، عنوان کرد: روابط ایران و سوریه برادرانه و دوستانه است و دانشگاهها تلاش میکنند بدون مناسبات سیاسی این روابط را ادامه و آن را تقویت کنند. امیدواریم در این مجمع توافقها و پژوهشهایی صورت بگیرد که به نفع هر دو کشور باشد. با تأسیس مراکز مشترک در ایران و دمشق میتوانیم نتایج خوبی را در دنیا منعکس کنیم.
انتهای پیام