حمید درخشان، بازیکن و سرمربی پیشین پرسپولیس در گفتوگو با ایسنا، درباره عقد قرارداد با مربیان و بازیکنان خارجی در شرایط فعلی فوتبال ایران گفت: باشگاهها وقتی مربی خارجی به خدمت میگیرند باید توجه داشته باشند که آیا میتوانند از پس خواستههای او برآید یا نه؛ تا از بروز مشکلاتی که اخیرا برای خارجیها در فوتبال ما صورت گرفته، جلوگیری شود. این مسائل در نهایت میتواند مشکلات زیادی و چالشهای دیگری برای باشگاه ایجاد کند که تمام افراد در باشگاه از هیات مدیره تا اعضای تیم را درگیر میکند. ما باید در فوتبال حرفهای طوری رفتار کنیم که مشکلاتی برایمان ایجاد نشود و از این چالشها دور بمانیم.
او در پاسخ به این سوال که چرا مربیان و بازیکنان ایرانی برای دریافت مطالباتشان از طریق قانون اقدام نمیکنند؟ گفت: مربیان ایرانی و بازیکنان ایرانی در این شرایط معمولا مظلوم واقع میشوند و از آن جا که قدرت اجرایی خیلی بالایی ندارند، نمیتوانند به پول خود برسند. ولی خارجیها سریعا به فیفا شکایت میکنند و از طریق فیفا پیگیر دریافت پول خود میشوند؛ تصمیمی که در نهایت همانطور که این روزها شاهد آن هستیم به محرومیت و کسر امتیاز از تیمها منجر میشود که این اتفاق خوبی برای فوتبال ما نیست و فوتبال ما را زیر سوال میبرد. مدیران باشگاهها و افراد تصمیمگیرنده در این مورد باید طوری برنامهریزی کنند که با جذب مربی خارجی بتوانند مطالبات او را تمام و کمال پرداخت کنند وگرنه از مربیان ایرانی در تیمهای خود استفاده کنند و به داخلیها بهای بیشتری داده شود.
با توجه به این که شکایت از باشگاهها در دنیا امری طبیعی و لازم است اما درخشان این اقدام برای ایرانیها را کار سختی دانست و درباره دلایل آن گفت: ایرانیها مسائل عاطفی را به کار خود وارد میکنند و همین موضوع آنها را از چنین رفتاری باز میدارد و نکته دیگر هم هزینه بالای شکایت در AFC یا FIFA است. ولی به نظر من چرا نباید چنینی کاری صورت گیرد چون باعث دلخوری سایرین میشود. به نظرم باید این مشکل را ریشه یابی کنیم و در راستای تغییر آن قدم برداریم. در فوتبال حرفهای چنین مسائلی پیش پا افتاده است و ما باید طوری رفتار کنیم که از ابتدای کار درگیر چنین مشکلاتی نباشیم.
او درباره مشکلات قرارداد سرمربی تیم ملی و حاشیههای به وجود آمده پس از آن گفت: اگر فدراسیون فوتبال در بستن قرارداد دچار خطا میشود نباید باشگاهها هم از او پیروی کنند. کسانی که قرارداد میبندند باید حقوقدانان خوب و با دانشی باشند. در هیچ یک از کشورهای اطراف چنین مشکلاتی وجود ندارد و این تنها مشکل ماست که باید با استفاده از راهکارهای صحیح به حل آن بپردازیم.
انتهای پیام