احسان قبول امروز سوم دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاههای ایران و جهان عرب با موضوع «آینده پژوهی جایگاه دانشگاههای ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: شهر مشهد برای دومین بار میزبان این مجمع شده و در گذشته این مجمع در تهران، مشهد و تونس نیز برگزار شده است.
وی افزود: اصل ایده این مجمع توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطرح شده و در چهارمین مجمع به موضوع آینده پژوهش جایگاه دانشگاههای ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام پرداخته خواهد شد که این موضوع توسط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مطرح شده است.
مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: در این مجمع شاهد حضور 31 دانشگاه و پژوهشگاه از کشورهای عربی و ایران خواهیم بود که 20 دانشگاه و پژوهشگاه از ایران و 11 دانشگاه و پژوهشگاه از کشورهای لبنان، عراق، سوریه و عمان را شامل میشود.
قبول خاطرنشان کرد: از رهگذر 35 سخنرانی که ارائه خواهد شد در پی آن هستیم که جایگاه دانشگاههای ایران و جهان عرب را در شکلگیری تمدن اسلامی باز جوییم. همچنین در پی آن هستیم که چگونه میتوان در بنیان تجربیات تاریخ گذشتگان آیندهای روشن را برای جهان اسلام و آیندگان رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: همچنین در پی آن هستیم که چگونه میتوان بر پایه مسائل موضوعات مشترک و ایجاد شبکههای متنوع دانشگاهی مسائل جهان اسلام را با روش و منش علمی حل و دیپلماسی علمی را میان دانشگاهها مستحکم کنیم؛ زیرا هدف ما از این دیپلماسی برقراری روابط پایدار میان کشورها با پیششرط در نظر گرفتن منافع است. متاسفانه سایه سنگین سیاست و ایدئولوژی متعصب بر دیپلماسی علمی دانشگاههای جهان از جمله ایران و برخی از کشورهای عربی افکنده شده است همچنین برآنیم بنیان انواع دیگری از دیپلماسی و روابط موفق میان کشورهای اسلامی از جمله دیپلماسی حج بتوانیم راههای گسترش روابط را توسعه دهیم.
دبیر چهارمین مجمع دانشگاههای ایران و جهان عرب، تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد امروز در جایگاه پیوندگاه میان دانشگاههای کشور ایران و جهان عرب پذیرای بیش از 1000 دانشجوی عربی از 10 کشور عربی است و آمادگی دارد سهم خود را در تحقق دیپلماسی علمی فعال ایفا کند.
قبول عنوان کرد: در جایگاه دبیر این مجمع، دو هدف را برای سال آینده دنبال میکنیم که شامل برقراری روابط میان دانشجویان دانشگاههای مجمع است که در این راستا کارگاهها و مدارس تابستانی متنوع در دانشگاههای عضو مجمع برگزار خواهد شد و هدف دیگر برقراری روابط میان استادان دانشگاههای عضو مجمع است که براساس قرارداد امکان حضور استادان هر دانشگاه در دانشگاه دیگر مخصوصا در قالب فرصتهای پژوهشی تسهیل گردد.
انتهای پیام