حمید غیاث الدین امروز(۲دی) در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: نهضت نهالکاری ابتکاری نو و در جهت گام برداشتن در مسیر توسعه جنگل در کشور است که طی آن ۱۴ میلیون نهال در کشور به صورت همزمان غرس شد.
وی سهم کردستان از این میزان را هزار هکتار توسعه جنگلکاری با بذر و هزار هکتار با نهال اعلام کرد و افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، بیش از تعهد خود در این زمینه عمل کرده و بیش از ۲ هزار هکتار عملیات غنی سازی و توسعه جنگل با و بذر انجام شد.
غیاث الدین با اشاره به تامین اعتبار این طرح از محل صندوق توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس، بیان کرد: در این طرح ۲۵۰ هزار اصله نهال در تمام مناطق استان با اولویت ۶ شهرستان جنگلی انجام و ۲۰۰ هزار چاله برای بذرکاری بنه، بلوط و بادامک حفر شد.
رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، با اشاره به مشارکت مطلوب مردم و جوامع محلی و دستگاههای اجرایی از اجرای این طرح، عنوان کرد: با به ثمر رسیدن این طرح در آینده، در قالب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، جوامع محلی و بهره برداران می توانند از این اراضی جنگلی بهره برداری اقتصادی کنیم.
غیاث الدین تاکید کرد: راه حل برون رفت اداره کل منابع طبیعی و سازمان جنگلها در بحث حفاظت از عرصههای جنگلی و مرتعی، واگذاری مدیریت این عرصهها به جوامع محلی و مشارکت آن ها در بحث حفاظت و صیانت و بهرهبرداری اصولی و هدفمند از این عرصهها است.
وی خاطرنشان کرد: شعار «منابع طبیعی با مردم و برای مردم» همواره باید به عنوان یک اصل تسهیلگری در حوزههای منابع طبیعی مد نظر گیرد و حفاظت از منابع طبیعی تنها با کمک مردم امکان پذیر است.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان درخواست کرد گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش دهند.
انتهای پیام