فراخوان حزب مخالف "کنگره" در هند برای تظاهرات علیه قانون جدید شهروندی

حزب مخالف موسوم به حزب "کنگره" در هند یک روز بعد از آنکه نخست وزیر این کشور از قانون مناقشه‌برانگیز دولتش برای اعطای شهروندی هند به اقلیتهای غیرمسلمان چند کشور همسایه دفاع کرد، برای برپایی "تظاهرات سکوت" در دهلی‌نو فراخوان داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اعتراضات سازماندهی شده از سوی سونیا گاندی، رهبر حزب مخالف "کنگره" در هند در حالی قرار است امروز(دوشنبه) برگزار شود که در روزهای گذشته این کشور شاهد اعتراضات ده‌ها هزار تظاهرکننده علیه قانون مناقشه‌برانگیز اعطای شهروندی به اقلیتهای غیرمسلمان چند کشور همسایه بوده است؛ قانونی که طبق گفته منتقدان در ادامه تلاشهای نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای به حاشیه راندن جمعیت 200 میلیون نفری مسلمانان این کشور مطرح شده است.

رائول گاندی، رهبر سابق حزب "کنگره" نیز از جوانان شهر دهلی نو خواست در اعتراضاتی که در محل یک بنای یادبود برای مهاتما گاندی در این شهر برنامه‌ریزی شده، شرکت کنند.

رائول گاندی در توئیتی نوشت: این خوب نیست که فقط احساس کنیم ما هندی هستیم، بلکه در زمانهایی مثل اکنون این مهم است که نشان دهیم هندی هستیم و اجازه نخواهیم داد نفرت ما را از بین ببرد.

از زمانی که قانون مناقشه‌برانگیز مذکور اوایل ماه جاری میلادی در پارلمان هند تصویب شد تا کنون بالغ بر 23 تن در اعتراضات به این قانون در سراسر این کشور جان خود را از دست داده‌اند. این اعتراضات اولین چالش بزرگ برای دستور کار ملی‌گرایی هندو حزب مودی از زمانی که این حزب در انتخابات بهار گذشته مجددا پیروز شد، محسوب می شود.

اکثر کشته‌های مربوط به این اعتراضات در ایالت اوتار پرادش در شمال هند بوده‌اند؛ ایالتی که 20 درصد از جمعیت 200 میلیون نفری مسلمانان هند در آن ساکن هستند.

مقامهای هند تا کنون رویکرد برخورد سخت با این اعتراضات را در پیش گرفته و از جمله اقدام به اعمال یک قانون مربوط به دوران استعمار انگلیس در این کشور برای ممنوع کردن برپایی تجمعات عمومی کرده و دسترسی به اینترنت را در پاره‌ای از اوقات در برخی ایالتها مسدود کرده‌اند.

همچنین وزارت اطلاع‌رسانی و پخش اخبار در هند نیز از رسانه های خبری سراسر این کشور خواسته از استفاده از محتواهایی که باعث تحریک به خشونت شوند، پرهیز کنند.

با این حال به رغم همه تدابیر اعمال شده، معترضان در هند همچنان به اعتراضاتشان ادامه می‌دهند.

به موجب قانون جدید اعطای شهروندی، مسیحی‌ها و دیگر اقلیتهای مذهبی متعلق به سه کشور افغانستان، بنگلادش و پاکستان که به صورت غیرقانونی در هند به سر میبرند می‌توانند با اثبات این که به خاطر مذهبشان هدف اذیت و آزار قرار گرفته‌اند، شهروندی هند را اخذ کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98100201239
  • خبرنگار : 71415