حبیبالله خجستهپور در آئین افتتاح نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران در سمنان اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته همواره از کشورهای مظلوم و مستقل دفاع کرده است.
وی با بیان اینکه برخی اعضای سازمان ملل با سوءاستفاده از موقعیتشان بر علیه مردم ایران ظلمی روا میدارند ادامه داد: این رویه در شأن سازمان ملل و اعضای آن نیست و همه اعضای سازمان ملل موظفند بر اساس منشوری که آن را امضاء کردهاند رفتار کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه اعضای سازمان ملل باید براساس منشور این سازمان از صلح پایدار دفاع کنند به تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی امریکا اشاره کرد و افزود: انتظار میرود کشورهای مستقل عضو از مظلومیت ملت ایران دفاع کنند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی کشور صلحطلبی است اظهار کرد: ارائه طرح گفتمان جهان عاری از خشونت توسط ایران در سازمان ملل از جمله نمودهای صلحطلبی دولت و مردم ایران است.
خجستهپور با اشاره به پیشینه همکاری ایران با سازمان ملل گفت: ایران از همان آغاز به عنوان یکی از اعضای موسس به عضویت این سازمان بینالمللی درآمد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه روابط ایران و سازمان ملل در این چندین دهه فراز و نشیبهای زیادی داشته، به روابط ایران و سازمان ملل در دو بازه زمانی پیش و پس از انقلاب اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد: روابط ایران و سازمان ملل در سالهای بعد از انقلاب را میتوان به چندین دوره متفاوت تقسیم کرد که دوره نخست آن از بعد از پیروزی انقلاب در سال 57 آغاز و تا آبانماه 58 ادامه دارد که طی آن دو طرف با هم یک رابطه رسمی توأم با احترام متقابل دارند.
وی از آبان 58 تا سال 67 به عنوان یک دوره قابل تفکیک دیگر در روابط جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل نام برد و افزود: در این دوره که همزمان با ایامی است که جنگی هشت ساله به ایران تحمیل شد، شاهد دورهای همراه با تنش و حتی گاه تخاصم بین دو طرف هستیم.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه از سال 67 تا 76 شاهد یک دوره دیگر در روابط بین ایران و سازمان ملل هستیم گفت: در این دوره به نوعی شاهد یک همزیستی مسالمتآمیز هستیم که بر فضای روابط دو طرف نه فضای تنشآلود و نه همکاری نزدیک حاکم است.
وی از 76 تا 84 به عنوان دورهای دیگر در روابط ایران و سازمان ملل نام برد و ادامه داد: در این دوره نقش جمهوری اسلامی در سازمان ملل پررنگتر شده و دولت با پیگیری سیاست تنشزدایی و طرح گفتوگوی تمدنها از سوی رئیسجمهور وقت، میکوشد با بهرهگیری از تریبون سازمان ملل و روابط دیپلماتیک نقش برجستهتری در این سازمان بینالمللی ایفا کند.
خجستهپور از سال 84 تا 92 به عنوان یک دوره دیگر در این تقسیمبندی نام برد و اظهار کرد: در این دوره شاهد دو رویکرد هستیم نخست دولت میکوشد با استفاده از تریبون سازمان ملل به بیان سیاستهای دولت و نظام بپردازد و در رویکرد دوم نیز شاهد تنشی بین سازمان ملل و جمهوری اسلامی هستیم و همین روابط تنشآلود به تصویب 6 قطعنامه برعلیه کشورمان میانجامد.
وی به روابط بین جمهوری اسلامی از سال 92 به این سو پرداخت و گفت: در این دوره دولت جمهوری اسلامی ضمن تداوم همان سیاست استفاده از فرصت و تریبون حضور در مجمع عمومی سازمان ملل میکوشد با بهرهگیری از یک دیپلماسی فعال از ظرفیتهای این سازمان بینالمللی استفاده بیشتری کند که لغو قطعنامههای سازمان ملل از جمله دستاوردهای مهم این سیاستگذاری در روابط بینالمللی دولت است..
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با موفق خواندن سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران در این بخش اظهار کرد: در طول حیات سازمان ملل هرگاه قطعنامهای ذیل فصل 7 بر علیه کشوری تصویب شده معمولا آن قطعنامه به جنگی در آن کشور انجامیده اما جمهوری اسلامی ایران از این منظر یک استثنا است و تنها کشوری است که قطعنامهای ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل برعلیه وی صادر شده اما این قطعنامه به جنگی منجر نشده و از همین رو سیاستهای بینالمللی جمهوری اسلامی در این دوره موفق ارزیابی میشود چرا که با یک دیپلماسی فعال توانسته از منافع ملی کشور دفاع کند.
این مقام ارشد اجرایی استان با اذعان به اینکه ایران کشوری صلحطلب است افزود: صلحطلبی هم در آموزههای دینی و عقیدتی ما و هم در فرهنگ ملی ما همواره از جایگاه مهمی برخوردار بوده است.
به گزارش ایسنا نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران در سمنان با همکاری دفتر سازمان ملل در ایران، وزارت خارجه، خبرگزاری جمهوری اسلامی و با مشارکت استانداری سمنان، شهرداری سمنا، فرهنگ و ارشاد اسلامی و...برگزار شد.
انتهای پیام