یک مستندساز مطرح کرد:

«امسال تنها لایه اول مخاطبان مستند به جشنواره حقیقت آمدند»

یک مستندساز با بیان اینکه "امسال فضای جشنواره حقیقت نسبت به سال‌های قبل خلوت‌تر بود" اظهار کرد: من به عنوان یک کارگردان دوست دارم افراد بیشتری آثارم‌ را ببینند و امسال تنها شاهد حضور لایه اول مخاطبین بودیم و باید بتوانیم تماشاگر واقعی مستند را هم شناسایی و آگاهی‌بخشی ایجاد کنیم.

مصطفی شوقی، کارگردان و مستندساز که امسال مستند «روایت سیل» را در سیزدهمین جشنواره سینما حقیقت داشت، در گفت‌وگو با ایسنا درباره تغییر در نحوه بلیت فروشی و اختصاص سالن‌ها به مخاطبین در این دوره جشنواره سینما حقیقت بیان کرد: طرح بلیت فروشی امسال جشنواره اتفاق خوبی بود به معنای اینکه مخاطب فیلم‌بینِ مستند مشخص می‌شوند و آن‌ها برای تماشای فیلم‌ها آمدند.

او با اشاره به اینکه امسال تعداد محدودی بلیت برای هر سانس به فروش می‌رفت، ادامه داد: من یک پیشنهاد کلی دارم، با توجه به چیزی که امسال شاهد بودیم به نظرم باید مقداری دست مخاطب را باز می گذاشتند. باید برای سال بعد این طور فکر کنیم که مخاطبان مستند را به طور مثال در سینماهای هنر و تجربه، دانشگاه‌ها و حتی سطح شهر عضو باشگاهی کنیم که البته همین الان هم موجود است، آن‌ها را شناسایی کنیم و فراخوان عمومی بدهیم. بعد از این کار در واقع ما یک بانک اطلاعاتی جامع از مخاطبین مستند خواهیم داشت و آنها می‌توانند درصد بالایی از آدم هایی باشند که به جشنواره می‌آیند.

این مستندساز با بیان اینکه افرادی که امسال به جشنواره حقیقت آمدند تنها لایه اول مخاطبین مستند بودند و از پیش ثبت نام کرده و کارت برای آنها صادر شده بود، توضیح داد: ما باید لایه دوم و سوم مخاطبین را هم به سینماها بکشانیم. امسال فضای جشنواره بسیار خلوت بود که این برای عوامل اجرایی جشنواره می‌تواند نکته مثبتی باشد زیرا کارها روال بهتری خواهند داشت و مستند سازها و خبرنگارها شرایط خوبی را می‌توانند داشته باشند، اما در عین حال یک مخاطب عام و گسترده را از دست دادیم.

شوقی افزود: برای سال بعد باید فکر بهتری کنیم و از ابتدای سال فراخوان بدهیم و حداقل دانشجویان رشته کارگردانی و هنری را به جشنواره بیاوریم و مخاطب هدف خود قرار دهیم. از طرف دیگر باید خودمان را با مخاطب عمومی از طریق فراخوان‌های مختلف و آگاهی بخشی پیوند دهیم. در نهایت من یک پیشنهاد ایجابی ارائه کردم و اصلا سلبی نیست.

مصطفی شوقی در پایان صحبتهای خود تاکید کرد: فضای سینمای مستند با سینمای داستانی متفاوت است و ستاره محور و گاهی داستان محور نیست. اما این هم داستان واقعی زندگی آدم‌هاست و قطعا می‌تواند جذابیت‌هایی داشته باشد. در نهایت باید بگویم که من به عنوان یک کارگردان دوست دارم مخاطبین زیادی فیلمم را ببیند اما با این حال اتفاق خوب دیگر امسال این بود که جشنواره از حالت متمرکز خارج شد و مخاطبین مختلفی در شهرستان‌ها هم توانستند فیلم‌های جشنواره را تماشا کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 98092921700
  • خبرنگار : 71583