سمیه رسولی پیش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با اشاره به فعالیت های فرآیندی در حوزه کودکان و نوجوانان عنوان کرد: در تمامی نمایشنامه های اجرا شده در این حوزه سعی کردهایم که کارها مختص کودک و نوجوان باشد و مربیان راهبر آنها نباشند بلکه به عنوان راهنما در کنار آنها کار کنند.
وی با اشاره به بومی سازی آثار و بهره گیری از آداب و رسوم و ادبیات فولکلور در ساخت نمایشها تاکید کرد: در جشنواره هنرهای نمایشی حاضر سعی کرده ایم از مراحل اولیه تا مراحل پایانی از جمله در ساخت دکور، عروسک ها، استفاده از موسیقی، نوشتن متن آهنگسازی و غیره کودکان همکاری و مشارکت داشته باشند که این از امتیازات ویژه برگزاری جشنواره است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوشهر تصریح کرد: نمایش را ضمن یک فعالیت جذب و دوست داشتنی برای کودک، به دیدگاه یک شیوه پرورشی و تربیتی دیده و سعی می کنیم بایدها و نبایدها و هنجارهای جامعه خودمان را در آن گنجانده و در قالب این هنر به کودکان انتقال دهیم که امیدواریم این هدف به تحقق نزدیک شود.
این مسئول با اشاره به میزان استقبال جامعه هدف برای حضور در کلاس های کانون گفت: در سال های گذشته پذیرش معطوف به پذیرش افراد خاصی بوده است اما در چند سال اخیر کانون مراکزی تحت عنوان فراگیر دارد که حوزه آن تمامی کودکان حتی توان یاب و افراد دارای نیازهای ویژه را شامل می شود. در حقیقت کانون پذیرای تمام کودکان و نوجوانان از سراسر نقاط است و زمانی که یک کودک حضور پیدا می کند ما نفس میکشیم.
رسولی اظهار کرد: حتی از بزرگسالان علاقمند و مستعد و همچنین افراد توانمند و دارای مدرک مرتبط با این حوزه برای فعالیت در حوزه کودکان و نوجوانان دعوت می شود تا در کانون برای اعضا کار کنند.
وی افزود: تلاش ما این است تا شرایطی فراهم شود که کودکان در قالب انجمن ها از ظرفیت های بومی استان بهرهگیری کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر با اشاره به بخش های مختلف جشنواره هنرهای نمایشی خاطرنشان کرد: مربیان همه گروه ها دوره های عروسک سازی را تحت نظر اساتید توانمند ملّی گذرانده اند، و عروسک ها نیز در خلال همین دوره ها ساخته شده اند، و الان عروسک ها ساخته دست مربیان هستند. همانطور که می دانید ساخت عروسک بسیار هزینه بر بوده و گران تمام می شود و پس از آن بازخورد کار نیز مهم است.
جزئیات برگزاری هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی
کارشناس هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر با اشاره به راه اندازی انجمن های هنری گفت: کارکرد این انجمن ها در بخش های مختلف فرهنگی و هنری در جذب عضو و پایدارسازی اعضا تاثیر بسیار خوبی داشته است و کودکان در دل انجمن های هنری از پایه کار را یاد گرفته اند که چگونه عروسک بسازند، چطور عروسک گردانی کنند، بنویسند و بیازی کنند و کارگردانی نمایند که همه اینها را در مجموعه کانون فرا گرفته اند و خروجی آن مجموعه و انجمن ها جشنواره هنرهای نمایشی است.
محسن حلوایی در خصوص جزئیات هجدمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری به ایسنا گفت: این جشنواره بین المللی بوده و شعار آن "نمایش؛ تمرین زندگی، ساختن آینده" است که مرحله استانی آن ۲۷ و ۲۸ آذرماه به مدت دو روز برگزار می شود و آثار از تمام مراکز کانون -۲۲ مرکز- گزینش شده و به مرکز استان انتقال یافته اند که مرحله نهایی و ملی آن نیز فروردین ماه در تهران برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این جشنواره از سراسر استان بوشهر ۸ گروه نمایشی حضور دارد که این گروهها با هم به رقابت پرداخته و در نهایت سه گروه -با استفاده از داوران استانی- انتخاب شده و به جشنواره کشوری راه مییابند.
دبیر هجدمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در استان بوشهر یادآور شد: جشنواره هنرهای نمایشی صرفاً مختص نمایشهای عروسکی نیست و نمایش های مختلف از جمله صحنهای تا نمایشهای کتابخانهای که مخصوص کانون است و نمایشهای خلاق با محوریت کودک و نوجوان را دربرمیگیرد.
حلوایی اظهار کرد: برخی از اعضای کانون پرورش فکری نویسنده، کارگردان و به نوعی عروسک ساز و از رده کودک و نوجوان از سن ۶ تا ۲۴ سال هستند که همگی اعضای کانون بوده و همینجا پرورش یافتهاند.
انتهای پیام