رئیس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران:

از پایان‌نامه‌های تخصصی صدا و ارتعاشات با همکاری اسنوا حمایت‌ می کنیم

رئیس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران گفت: اتاق آکوستیک راه‌اندازی شده در گروه صنعتی انتخاب از نظر امکانات، طراحی و تجهیزات به کار رفته در آن و انواع سنسورهای مورد نیاز برای ارزیابی صدا و ارتعاشات بسیار کامل و دقیق است.

داوود یونسیان در حاشیه بازدید از گروه صنعتی انتخاب (اسنوا)، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سطح تست‌هایی که در این کارخانه تولید محصولات خانگی انجام می‌شود، کم‌نظیر است، اظهار کرد: سطح تکنولوژی کارخانه اسنوا به روز و در سطح بین‌المللی است و جای خوشحالی دارد که این گروه صنعتی، رویکرد توسعه محصول را دارد.

وی با بیان اینکه کوچک‌ترین جزئیات تولید محصول از هر نظر در این کارخانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: تست‌های عملکردی الکتریکال، دوام، مواد، خستگی قطعات و کیوسکی قطعات را قبل از نصب بازدید کردیم. این مجموعه خیلی کامل است و یک کار علمی و دقیق در کارخانه اسنوا انجام می‌شود.

این استاد دانشگاه علم و صنعت ایران در خصوص سطح کیفی محصولات اسنوا و رقابت آنها با محصولات مشابه خارجی، گفت: قطعاً صنعتگران این کارخانه در تلاش هستند که بهترین محصول قابل رقابت با مشابه خارجی را تولید کنند و یکی از مزایای گروه صنعتی انتخاب، تست محصولات خارجی است و با مقایسه و ارزیابی قیاسی چه بسا محصولاتی بهتر از مشابه خارجی نیز تولید می کند،  بنابراین با این روند صحیح می‌تواند محصولات قابل قبولی تولید کند.

یونسیان در خصوص راه‌اندازی اتاق آکوستیک نیمه صامت گروه صنعتی انتخاب، اظهار کرد: این اتاق از نظر امکانات، طراحی و تجهیزاتی به کار رفته در آن و انواع سنسورهای مناسب برای ارزیابی صدا و ارتعاشات، بسیار کامل و دقیق است و کمبودی ندارد.

رئیس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران در خصوص کارکرد این اتاق، گفت: اتاق آکوستیک اتاقی است که کمترین بازتاب‌های صوت را دارد و المان‌هایی روی دیوار و سقف است که عملکرد آن پایین آوردن صدا است. این اتاق مجهز به سنسور و میکروفن‌هایی با خواص مختلف است، همچنین المان‌های شتاب و جابجایی را دارد. از سوی دیگر میزان ارتعاشات بدنه تجهیزات مختلف و لوازم خانگی را اندازه‌گیری می‌کند و میکروفن‌ها نیز در فواصل استاندارد، صدای منتشر شده از آن محصول را نشان می‌دهند.

وی با تاکید بر سطوح استانداردی این اتاق دارد، تصریح کرد: اقدامات بهینه‌سازی که مهندسان طراح و بخش آرندی بر روی تجهیزات انجام می‌دهند در اتاق آکوستیک مورد تست و ارزیابی قرار می‌گیرد و قبل از دستور تولید در واقع کیفیت آن محصول بهینه‌سازی شده و از نظر صدا و ارتعاشات تضمین می‌شود.

یونسیان در ادامه با اشاره به تعامل خوب انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران و مجموعه شرکت اسنوا، خاطرنشان کرد: بنا داریم یک سری حمایت‌های خاص با همکاری این گروه صنعتی از پایان‌نامه‌های تخصصی که در زمینه صدا و ارتعاشات کشور به خصوص در حوزه لوازم خانگی، داشته باشیم و به دنبال حمایت مادی از پژوهشگران در کارهای آزمایشگاهی به صورت رایگان در جهت تحقیق و توسعه لوازم خانگی هستیم تا ارتباط خوبی میان دانشگاه و صنعت برقرار شود.

وی به سبقه ۱۲ ساله انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران اشاره کرد و گفت: سوم و چهارم دی ماه امسال نهمین کنفرانس بین‌المللی صدا، آکوستیک و ارتعاشات با حضور متخصصان داخلی و خارجی  برگزار می‌شود که نقطه عطفی در فعالیت‌های صدا و ارتعاشات کشور است.

رئیس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران یادآور شد: شاید به تعداد انگشتان دست اتاق‌های آکوستیک در کشور وجود دارد، همچنین در صنایع خصوصی و غیردولتی تنها گروه صنعتی انتخاب، اتاق آکوستیک را با تجهیزات کامل راه‌اندازی کرده است.

مرکز تحقیقات نویز و ارتعاشات اسنوا در سال ۱۳۹۴ در واحد آرندی این شرکت تاسیس شد. هدف از تشکیل این واحد ایجاد بستری بود تا به صورت کاملا علمی و فنی مباحث مربوط به دو فاکتور مهم لرزش و صدا در محصولات لوازم خانگی مورد بررسی قرار گیرد به طوری که سطح کیفی محصولات از نظر کاهش میزان لرزش و صدا به مقدار قابل قبول از نظر استاندارهای جهانی و آسایش مصرف کننده برسد. به همین منظور ابتدا زیرساخت های لازم از نظر بکارگیری نیروی انسانی متخصص در این حوزه و همچنین فراهم کردن تجهیزات پیشرفته تست و اندازه گیری ایجاد شد.

از جمله تجهیزات مورد استفاده می توان به دستگاه های داده بردار، تجهیزات آنالیز مودال، سنسورهای پیزوالکتریک تک محوره و سه محوره، دورسنج نوری، سنسورهای اندازه گیری نیروی استاتیکی و دینامیکی، کالیبراتور شتاب و ... اشاره کرد که عمدتا از شرکت های معتبر آمریکایی، آلمانی و ... تامین شده اند. از جمله پروژه هایی که در این واحد انجام شده می توان به مدلسازی طراحی اجزای سیستم تعلیق لباسشویی، طراحی و آنالیز مودال بدنه و اجزای ماشین لباسشویی، تدوین برنامه خشک کن با حداقل نویز و ارتعاشات، استفاده از سنسورهای کنترل ارتعاشات از قبیل سنسور MEMS، سنسور وزن و ... اشاره کرد. همچنین از اهداف آتی این مرکز می توان به طراحی و اعمال تکنولوژی های جدید برای کنترل و کاهش فعال و غیرفعال نویز و ارتعاشات برای محصولات لوازم خانگی اشاره کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ آذر ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98092316413
  • خبرنگار :