عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، منابع طبیعی و کشاورزی لرستان:

علوفه خشک اسپرس در ایران به‌طور متوسط شش تا هشت تن در هکتار است

یک عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، منابع طبیعی و کشاورزی لرستان گفت:‌ مهم‌ترین خاصیت مصرف تازه علوفە اسپرس در جلوگیری از نفخ تانن‌هاست.

بهروز یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ایران با وجود داشتن تنوع اقلیمی وسیع و وجود منابع محیطی و ذخایر گیاهی غنی هنوز در زمره کشورهای واردکننده علوفه دامی و نیز مواد پروتئینی قرار دارد و هرساله نیز تقاضا برای مواد پروتئینی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: اسپرس یکی از گیاهان علوفه ای با ارزش از خانواده بقولات (لگومینوزه) بوده کـه بـه لحاظ تولید علوفه باکیفیت و قابل رقابت با یونجه در میان علوفه‌های مرتعی و زراعی مورد توجه است.

یاراحمدی افزود: این گیاه سازگاری وسیعی به‌ویژه در مناطق سردسیری دارد و در این مناطق برای تولید علوفـه استفاده می‌شود. ضمن اینکه در مناطق گرم نیز به‌خوبی استقرار یافته و در برخی از مناطق عملکرد آن حتی از یونجه بیشتر است.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، منابع طبیعی و کشاورزی لرستان‌ خاطرنشان کرد: اسپرس از گیاهان علوفه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای فراوان، خوش خوراکی و سازگاری فوق‌العاده با شرایط کشت دیم و آبی است.

وی یادآور شد: این گیاه به دلیل داشتن ریشه‌های عمیق که شامل ریشه اصلی و ریشه جانبی قوی است، به خشکی مقاوم است و در مناطقی با بارندگی سالانه ۹۴۴ میلی‌متر می‌توان آن را به‌صورت دیم کشت کرد.

یاراحمدی گفت: خصوصیات منحصر به فرد این گیاه، به‌ویژه در مقایسه با یونجه ازلحاظ مقاومت به سرخرطومی، مقاومت به خشکی، مقاومت به سرمای زمستانه، ایجاد نکردن نفخ در چرای مستقیم، درصد زیاد پروتئین و همچنین امکان سیلوی این محصول توجه محققان را به مطالعه هرچه بیشتر درباره این محصول معطوف داشته است.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، منابع طبیعی و کشاورزی لرستان‌ افزود: توسعه کشت گیاه علوفه‌ای اسپرس برای تأمین علوفه مورد نیاز دام‌های کشور، با توجه به مزایا و قابلیت‌های ویژه این علوفه در مقایسه با سایر گونه‌های علوفه‌ای، جزو برنامه‌های دفتر تولید محصولات علوفه‌ای معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی اظهار کرد: محصول علوفه خشک اسپرس در ایران به‌طور متوسط ۸-۶ تن در هکتار است.

یاراحمدی با بیان اینکه تانن‌ها ترکیباتی هستند که ضمن ترکیب شدن با پروتئین های پوست حیوانات از فساد آنها جلوگیری و سبب تبدیل پوست به چرم می شوند، تصریح کرد: پژوهش‌ها نشان داده است مهم‌ترین خاصیت مصرف تازه علوفە اسپرس در جلوگیری از نفخ تانن‌هاست؛ درحالی‌که علوفه‌هایی همچون خانواده شبدر و یونجه به‌صورت تازه به‌سرعت در شکمبه تخمیر می‌شوند و نفخ ایجاد می‌کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98091913994
  • خبرنگار :