حجتالاسلام والمسلمین سید جلال حسینی در برنامه "سهشنبههای فرهنگی" آستان قدس رضوی که برای اولین بار در کاشمر برگزار شد، عنوان کرد: بقعه شهید مدرس نباید فقط مکانی برای زیارت و انجام نذرهای مردمی باشد، باید افکار شهید مدرس برای مردم تبیین شود، در همین راستا تلاش خواهیم کرد تا کنگره ملی شخصیت شناسی شهید آیتالله مدرس با هدف علمی برگزار شود.
وی در همین خصوص عنوان کرد: در زمان مرحوم آیتالله واعظ طبسی که مشاور و دبیر شورای عالی فرهنگی بودم مصوبهای در آستان قدس به تصویب رسیده بود که برای تبیین ابعاد شخصیتی شهید مدرس کنگرهای در سطح ملی برگزار شود ولی این مصوبه همچنان روی زمین مانده است.
حسینی گفت: متاسفانه هنوز بسیاری از نوشتههای شهید مدرس در حوزه تفسیر چاپ نشده است، بدون شک شخصیتی همچون شهید مدرس نظراتی در حوزه تفسیر دارد که برای قرآن پژوهان رهگشا خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کاشمر مردمی متدین، فرهیخته، دانشگاهی و حوزوی دارد به همین دلیل یکی از ایستگاههای جامع مطالعاتی و دسترسی به منابع کتابخانهای آستان قدس رضوی در این شهر دایر میشود.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: براین اساس در کاشمر یک کتابخانه آستان قدس رضوی همانند آنچه در مشهد وجود دارد با همان امکانات راهاندازی خواهد شد.
وی اظهار کرد: اکنون بیش از 30 میلیون منبع اطلاعاتی آستان قدس رضوی دارد، تمامی منابع دیجیتالی، پایان نامهها، مقالات، منابع چاپی و حتی نسخههای خطی برای استفاده در اختیار این کتابخانه قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: این اولین ایستگاه دسترسی به منابع کتابخوانی آستان قدس رضوی است که در شهرستان کاشمر راهاندازی میشود، بدون شک الگوهایی همانند شهید مدرس را نمیتوان فقط در موزه گذاشت و هر از گاهی برای آن مراسمی برگزار نمود، باید در مناسبتهای مختلف از شهید مدرس نام برده شود.
حسینی بیان کرد: حوزویان با الهام از شخصیتی همچون شهید مدرس نباید رسالت خود را فراموش کنند، اگر افکار و شخصیت شهید مدرس تبیین نشود، افراد حوزوی و دانشگاهی رسالت خود را متوجه نخواهند شد.
در این مراسم با حضور امام جمعه و جمعی از مسئولان از اسناد و نامههای شخصی شهید مدرس، موجود در گنجینه رضوی رونمایی گردید، همچنین مراسم هشتاد و دومین سالگرد شهید آیتالله مدرس با حضور تولیت آستان قدس رضوی دهم آذرماه در کاشمر برگزار میشود.
انتهای پیام