روحالدین بلواسی در جمع خبرنگاران، عدم استقبال قرآنآموزان از کلاسهای قرآنی مؤسسات را یک مشکل جدی در حوزه قرآن دانست و اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر با توجه به اینکه خانوادهها تمایل بیشتری دارند که فرزندانشان در کلاسهای آموزشی زبان خارجه، کلاسهای تقویتی، چرتکه، موسیقی و ... شرکت کنند آمار قرآنآموزان هر روز در حال کاهش است.
وی با اشاره به اینکه پایین آمدن آمار قرآنآموزان باعث ایجاد مشکلاتی برای مؤسسات قرآنی شده و این در حالیاست که مربیان قرآنی و مدیران مؤسسات قرآنی نیز رغبت و انگیزه خود برای فعالیتهای قرآنی را از دست میدهند، حمایت همهجانبه دستگاههای فرهنگی و قرآنی از فعالیتهای قرآنی و مؤسسات و خانههای قرآنی را خواستار شد.
بلواسی تصریح کرد: متأسفانه ضعفی که در حوزه قرآن وجود دارد این است که دستگاههای فرهنگی و قرآنی زمینهسازی و فرهنگسازی مناسب در زمینه قرآن را ندارند.
وی با بیان اینکه فعالیت بسیاری از مؤسسات قرآنی در حال حاضر منحصر به پیشدبستانی و مهد قرآنی شده است، تشکیل اتاق فکر در زمینه فعالیتهای قرآنی را خواستار شد و ادامه داد: متأسفانه مشکلات اقتصادی باعث شده که بسیاری از مؤسسات قرآنی بهویژه مؤسساتی که زیر نظر وزارت ارشاد هستند تعطیل و یا دچار رکود شدهاند.
مدیر مؤسسه قرآنی مشکاة الشتر با اشاره به بالا رفتن هزینه مربوط به اجارهبها و اینکه مؤسسات قرآنی با مشکلات مالی مواجه هستند، گفت: متأسفانه در حال حاضر نزدیک به ۲۰ مؤسسه قرآنی لرستان بهخاطر اینکه نتوانستهاند مکان جدید و مناسبی پیدا کنند و همچنین بالا بودن هزینه اجارهبها، در حالت بلاتکلیفی قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی جامعه ما این است متولیان امر قرآن و عاملان قرآنی فرهنگسازی قرآنی ندارند، اضافه کرد: ضرورت دارد صدا و سیما، نشریات، دستگاههای فرهنگی و قرآنی و اصحاب رسانه در زمینه تشویق والدین به حضور فرزندانشان در کلاسهای قرآنی فرهنگسازی و زمینهسازی کنند.
وی با بیان اینکه اگر در خانوادهها فرهنگسازی شود که قرآن بیمهکننده فرزندان آنهاست والدین رغبت و انگیزه بیشتری برای شرکت فرزندانشان در کلاسها و فعالیتهای قرآنی خواهند داشت، افزود: نیاز است فرهنگسازی مناسبی میان خیران و نیکوکاران در رابطه با سوق دادن کمکها بهسمت فعالیتهای قرآنی و مؤسسات قرآنی و تهیه مکان مناسب برای مؤسسات قرآنی انجام بگیرد.
بلواسی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر تا حدود زیادی فعالیتهای قرآنی و مؤسسات قرآنی به حال خود رها شده است، گفت: همچنین نیاز است اعطای وام به مؤسسات قرآنی برای تهیه و یا ساخت مکان مناسب مورد توجه مسئولان باشد و همچنین بیمه فعالان قرآنی نیز بهجد از طرف ارشاد پیگیری شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی و قرآنی لرستان ادامه داد: لازم است در ادارات فرهنگی و قرآنی نیز فرهنگسازی مناسبی در رابطه با بودجهها و اعتبارات قرآنی انجام بگیرد تا حقالناس در این زمینه مدنظر باشد و اگر بودجه و اعتباری برای قرآن اختصاص مییابد همه مؤسسات در آن سهیم باشند و یک شخص و یا مؤسسه خاص فقط از این بودجه و اعتبار بهرهمند نشود.
انتهای پیام