به گزارش ایسنا، در بیستمین دوره جایزه ترویج علم که امروز(پنجشنبه) با حضور تنی چند از استادان و فعالان حوزه ترویج علم ایران و با سخنرانی دکتر اکرم قدیمی، رییس انجمن ترویج علم ایران و دکتر وحید احمدی، رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، برندگان جایزه ترویج علم سال ۱۳۹۸ معرفی و تقدیر شدند.
امروز ( پنجشنبه) در بیستمین دوره جایزه ترویج علم از سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به پاس تلاش در جهت ترویج علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینهسازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه تجلیل به عمل آمد.
بیستمین دوره جایزه ترویج علم در حالی به بخش خبری علمی و دانشگاهی ایسنا اعطا میشود که خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در بیستمین سال فعالیت خبری خود قرار دارد و با هویت دانشجویی و دانشگاهی همواره از بدو تاسیس تاکنون توجه ویژهای به اخبار علمی و دانشگاهی داشته و در جهت توسعه و ارتقای آگاهیهای علمی و دانشگاهی جامعه گام برداشته است.
در این دوره منتخبان کمیته جایزه ترویج علم به شرح زیر بودند:
انجمن ترویج علم ایران جایزه ترویج علم در این دوره را به پاس یک عمر فعالیت و تلاش بیوقفه مسئولانه، هدفمند، همهجانبه و انسانی در حوزههای دانشگاهی و عمومی برای بسط علوم ژنتیک و اخلاق به جناب آقای دکتر داریوش فرهود؛
به پاس یک عمر تلاش عالمانه، آزاد اندیشانه و پرثمر در عرصه دانش زبانشناسی و اجتماعی به استاد دکتر محمدرضا باطنی؛
به پاس کوشش پیگیر، مسئولانه، هدفمند، همهجانبه، انسانی و اخلاقی در حوزههای دانشگاهی و عمومی در راستای بسط علم روانشناسی و مشاوره به سرکار خانم دکتر شیوا دولت آبادی؛
به پاس یک عمر فعالیت و تلاش بیوقفه، مسئولانه، هدفمند، همهجانبه، انسانی و اخلاقی در حوزههای دانشگاهی و عمومی در راستای بسط علوم انسانشناسی، جامعهشناسی، ایرانشناسی و فرهنگ، جایزه ترویج علم سال ۹۸ را به جناب آقای دکتر ناصر فکوهی؛
به پاس قدردانی از یک عمر فعالیت و تلاش بیوقفه هدفمند، همهجانبه، انسانی و اخلاقی در حوزه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ترویجی در راستای علاقمند کردن کودکان به علم، گسترش و ترویج خواندن و ایجاد فرصت علمآموزی به کودکان مناطق محروم که به نام مروج بزرگ ادبیات کودک "توران میرهادی" مزین است، به سرکار خانم منیر همایونی؛
به پاس انجام فعالیتهای ترویجی، علمی آموزشی، گسترش نجوم آماتوری و علوم فضا، زمینهسازی برای انجام فعالیتهای علمی از سوی گروههای سنی مختلف و کمک به عمومیسازی علم، به آسمان نمای گنبد مینا؛
به پاس کوشش خلاقانه در تلویزیون با هدف معرفی علم به زبان ساده، گسترش مفاهیم علمی و کمک به افزایش آگاهی عمومی مردم از دستاوردهای فناوری بر پایه روزنامهنگاری علم به جناب آقای علیرضا خنجری؛
و به پاس دو دهه تلاش مستمر در انتشار اخبار علمی کشور، ارتقای آگاهی درباره فعالیت دانشگاهها و مراکز علمی و نیز کمک به تعامل دانشمندان، مردم و و مدیران به سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) تقدیم میکند.
همچنین انجمن ترویج علم، به پاس تلاش حرفهای در عرصه روزنامهنگاری علم و نیز پایبندی به معیارهای دقت و صحت در تولید و انتشار اخبار علمی در زمان همکاری با سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا لوح تقدیر خود را به سرکار خانم فرشته هاشمی و علی شمس اهداء نمود.
جایزه بهمن بیگی(معلمان مناطق محروم)
هیئت داوران بیستمین دوره جایزه ترویج علم، به پاس کوشش پیگیر در راه آموزش در مناطق محروم، شوقانگیز کردن امر آموزش، فعالیت داوطلبانه و موثر جهت دسترس پذیر کردن آموزش برای دانشآموزان مناطق محروم کشور، جایزه بهمنبیگی (معلمان مناطق محروم) سال ۹۸ را به جناب آقای نظرمحمد اربابی و همچنین به پاس سالها خدمت صادقانه در آموزش عشایر کشور در سطوح مختلف و تداوم حضور و مشارکت در تربیت معلمان مناطق محروم جایزه بهمنبیگی سال ۱۳۹۸ را به جناب آقای جلال جاویدی تقدیم میکند.
نکوداشت دکتر رضا منصوری به پاس یک عمر تلاش در راه ترویج علم و آگاهی
همچنین همزمان با اعطای بیستمین جایزه ترویج علم، مراسم نکوداشت دکتر رضا منصوری، استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و عضو فرهنگستان علوم به پاس یک عمر تلاش در راه ترویج علم و آگاهی برگزار شد.
دکتر رضا منصوری که نقش ویژهای در پویایی علمی دانشگاهها و جهش پرشتاب ایران در صحنه بینالمللی تولید مقالات علمی و پایهریزی انجمنها و نهادهای علم مدرن در کشور داشته است، از صاحبنظران برجسته سیاستگذاری علم و توسعه و از پیشروان حرکتهای ترویج علم در چند دهه اخیر است.
وی دیپلم خود را در سال ۱۹۶۵ از دبیرستان رهنمای تهران گرفت و در همان سال برای تحصیل در رشته فیزیک به دانشگاه وین رفت. وی در سال ۱۹۷۲ دکتری خود را در رشته فیزیک اخذ کرد. دکتر منصوری تا سال ۱۹۷۷ (به مدت پنج سال) استادیار دانشگاه وین بود و پس از انقلاب به ایران بازگشت و در دانشکده فیزیک دانشگاه شریف مشغول فعالیت شد.
وی به همراه "رومن اولریش سکسل" نظریه آزمون نسبیت را ارائه کرده است. همچنین تحقیقاتی در زمینه گرانش، نسبیت عام، سیاهچالهها و کیهانشناسی انجام داده است.
دکتر منصوری در سال ۱۳۵۸ به ایران بازگشت و به عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درآمد. او یکی از بنیانگذاران پژوهشگاه دانشهای بنیادی و مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان و مرکز نشر دانشگاهی است. همچنین فعالیتهایی هم در فرهنگستان زبان و ادب فارسی داشته است. او از بنیانگذاران انجمن فیزیک ایران پس از انقلاب است و چند دوره ریاست آن را نیز برعهده داشته است.
دکتر منصوری از سال ۱۳۶۱ و به مدت ۲۵ سال مدیر مسئول مجله فیزیک مرکز نشر دانشگاهی و از آغاز انتشار ماهنامه نجوم در سال ۱۳۷۰ مدیر مسؤول این ماهنامه بوده است. منصوری یکی از پیشگامان همکاری ایران با "سرن" (سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای) در پروژه "ال.اچ.سی" بوده است.
وی همچنین در دورهٔ ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی؛ معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است.
به گزارش ایسنا، انجمن ترویج علم ایران، به منظور قدردانی از کوششهای مروجین علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینهسازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه، هر ساله مراسم جایزه ترویج علم را برگزار و از افراد یا سازمانهایی که بهترین و مؤثرترین فعالیتها را برای همگانی کردن علم، گسترش اندیشه و فرهنگ علمی در ایران و کاربرد علم در هر یک از سطوح زندگی اجتماعی انجام دادهاند، تقدیر میکند.
جایزه ترویج علم، جایزهای است که در هر سال به اشخاص حقیقی یا حقوقی اهدا میشود که به وسیله گروه داوران انجمن ترویج علم انتخاب میشوند.
جایزه ترویج علم اصولاً مبانی تشویقی دارد و نوعی ارج نهادن به فعالیتهای ترویجی است و بیشتر جنبه معنوی آن حائز اهمیت است. قدمت جایزه انجمن ترویج علم از این انجمن بیشتر است؛ در واقع این جایزه یکی از عوامل مؤثر در شکلگیری انجمن ترویج علم ایران بوده است.
انتهای پیام